Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 10-07-2019, 19:02

Luft i maven

Hej.
Vores hvalp på 10 uger har voldsomt meget luft i maven - for knap 14 dage siden skiftede vi hendes foder ud fra eukanuba til wilderness. Hendes afføring er meget alm type som regel. Men hun lugter virkelig af rådden æg.. da vi skiftede blandende vi list gammelt foder og nyt sammen så det ikke virkede som en voldsom overgang for maven med ny mad... nogle der ved hvad det kan foretage?. Hun er en blanding af old English bulldog & cane corso...

På forhånd tak.

Skriv et svar til indlægget11-07-2019, 08:23

Ud fra dine oplysninger, kan jeg læse at i allerede har skiftet foder, da i fik hvalpen, kun ved at sammenblande det, samt at skiftet ikke har været foretaget på flere dage. Det kan godt være derfor at maven er blevet "slået" i stykker, hvilket så har givet skiftende afføring og luft i tarmene. I skulle nok have ventet nogle uger, til hvalpen var blevet ældre, faldet til hos jer, og så foretaget skiftet over flere dage eks. 1 uge. Når i ikke ville fortsætte fodring med Eukanuba. Mit råd til jer vil være at kontakte dyrlægen, for råd og vejledning til at få styr på dens mave. Allerede nu før den 12 uger gammel skal vaccineres.

11-09-2019, 18:20

Hej Kit,
Øv det lyder ikke godt... Har i undersøgt om hvad hvalpen fik af foder hos opdrætteren? Det kan være en god idé at købe samme foder i tilfælde af at hvalpen ikke kan tåle nogle slags foder. Jeg har selv læst gode artikler fra siden her - måske det kan hjælpe?

Om tynd mave: https://omhundehvalpe.dk/min-hvalp-har-tynd-mave/

Kh Anna