Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 17-06-2019, 08:38

Hjælp til adfærd om min chihuahua

Jeg har en dejlig og meget kærlig chihuahua på 1år og 3 måneder og han er en han.
Han trives godt med mig min kæreste og børn og andre mennesker for den sags skyld.
Men de sidste dage, er han begyndt at tisse lidt indenfor selvom han er renlig. Og han altid adgang til en stor have.
Han er begyndt at være aggressiv over for min kæreste som er en mand, men aldrig over for mig eller børn. Jeg ved ikke om det er fordi min hund bliver bange for ham. Eller hvad ?
Er en smule bekymret. Og undre mig over hvorfor min hund pludselig ændre sin adfærd over for min kæreste. Og om man kan stoppe det.. med noget træning eller lign.

Hilsen Andrea

Skriv et svar til indlægget17-06-2019, 12:14

Hej Andrea.
Måske skyldes hans tisseri indendørs, at han har blærebetændelse. Så kan hunde have svært ved at undgå det. I bør lade dyrlægen tjekke hans urin.
Du skriver han trives godt med dig, din kæreste og børn, men nu er begyndt at være aggressiv overfor din kæreste. Hvis din kæreste har ændret adfærd overfor ham i opdragelsen, på en mere hård måde, eller nu gjort ellers tilladte forhold forbudt, helt uforståeligt for den, så kan det sagtens have gjort hunden usikker og derfor aggressiv. Alle hunde skal opdrages, kærligt men bestemt lære og tilvænnes familiens regler for den, til at blive et glad medlem i familien. Den skal have dækket sine behov som hund. Og alle i familien skal være enige om, hvad hunden må og ikke må.
Om tisseriet indendørs og aggressiviteten overfor din kæreste hænger sammen, det må i jo finde ud af. Hvis dyrlægen ikke konstaterer den er syg, så kan i jo tage en snak med dyrlægen om tisseriet kan hænge sammen med dens aggressivitet overfor din kæreste