Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 15-06-2019, 19:52

Hvalp på 1 år bider hynder,puder mm i stykker

Hej.
Jeg hober nogen kan hjælpe os, vi har en stor hund på 3 år, men han virker som en ældre hund af sind.. ingen unoder med ham. Vi har så en hvalp som lige er fyldt 1 år, han er en blanding af en Jack russel og en cavalier King Charles. Han er den seneste måned begyndt at bide alle hans bamser, han dyne som han havde i sin kurv, og nu vores hynder til havemøblerne i stykker.. vi aktivere ham med lange gå ture, på strand skov og rundt i vores kvarter, vi kaster bold og lære ham tricks. Jeg er på bar bund med hvordan jeg kan køre ham træt så han ikke bidder i ting. Jeg syntes det er frustrerende at jeg ikke ved hvorfor han gør det, og samtidig at man ikke kan have en pæn have fordi han ødelægger det..

What to do, håber nogen herinde kunne have nogen fif og tricks til problemet

Skriv et svar til indlægget17-06-2019, 13:33

Jeres hvalp eller unghund, som han nu er, er en blanding af 2 hunderacer med et meget forskelligt temperament. Nok mest lig en Jack Russel. Han er ens stor teenager, og det kan ændre både hans adfærd og hans legelyst. Han har det sjovt nu ved at bide alt i stykker. At i aktiverer og motionere ham, er selvfølgelig godt, men ændrer ikke hans bide-lege-lyst. For meget motion kan også stresse ham, i hvert fald vil jeg ikke anbefale boldleg. Og det ændrer ikke hans nye måde at "lege" på. Han har fået flere kræfter og gode stærke tænder. Opdragelsesmæssig kan han også finde på at afprøve jeres tålmodighed. Hunde især hanhunde får nogen gange hvalpeadfærd igen 8 - 12 mdr. gamle. Og så skal de genopdrages, roligt men bestemt. M.h.t. jeres problem, vil jeg anbefale: At i ikke ofrer flere bamser og dyner på ham. Skal han have noget at "bidelege" i, så giv ham skyllede mælkekartoner, wc. og køkken- papruller. Evt. med lidt madgodbidder i. En frotte sok i binder knuder på, den kan ruskes til "døde". Alt han kan lege med uden at komme til skade, som så kan kasseres . Han skal selvfølgelig have et godt liggeunderlag i sin hundeseng. Jeg kan varmt anbefale du køber 1 vet-bed i en dyreforretning. Det er vaskbart, slidstærkt, fås i flere størrelser, til en rimelig pris. Ingen af mine 8 hunde i forskellige aldre har bidt i deres vet-bed tæpper. Til mine hvalpekuld lagde jeg også vet-bed i deres bure og kasser, hvor de virkede som tørbleer, så de altid lå godt og lunt. Nu er det sommer, så jeg kan forstå den lille "fyr" lægger sig i jeres havestole, med forlov selvfølgelig. Det kan hynderne så heller ikke holde til, og det er selvfølgelig ærgerligt. Når i nu skal købe nye hynder, så sprøjt dem med "gå væk hund". Som kan købes på spraydåse. Så har i havemøblerne for jer selv. Giv ham sin hundeseng eller en stor papkasse, uden klips i, med lav kant, (eks. en stor gratis æblekasse fra supermarkedet) læg et vet-bed deri, så har han en god plads nær jer, når i slapper af i haven.
God sommer ønskes I og de 2 dejlige hunde.

17-06-2019, 14:37

Hundetæppet kaldes også Pet-bed. Det ligner lidt et ryatæppe.

17-06-2019, 14:42

Vet-bed kan købes på Zooplus.dk p.t. på tilbud.

11-09-2019, 18:22

Hej Rebecca,
Nu lyder det til, at I allerede har afprøvet en del derhjemme.. Men prøv at læse artiklen her, der er nogle gode råd: https://omhundehvalpe.dk/min-hvalp-bider-i-alt/
Måske det kan hjælpe?
Kh Anna