Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 30-04-2019, 13:08

Mine hunde slås

Hej
Jeg har to hunde. En Basset han på 2 år og en Lagotto hun på 9 md. De er meget glade for hinanden, de leger, sover sammen og lagottoen bliver urolig og leder når ikke hun kan finde hendes makker. Men hun er og har altid været den dominerende og han har bare overgivet sig og gjort som hun ville.
De sidste par md har der udviklet sig disideret slagsmål. Hun vil gerne være den der er tættest på os, så hun jager ham væk hvis han gerne vil i sofaen. Hun bliver irettesat af os ved at blive jaget ned. I dag havde jeg smidt foder i haven for de kunne bruge deres sanser, det endte i vildt slagsmål og jeg måtte holde dem adskildt. Jeg måtte bære hende ind da hun blev ved med at ville løbe tilbage til ham.
Han har aldrig bidt ud efter nogen hverken hunde el mennesker men jeg bekymre mig over hende adfærd.
Hvad gør man når hunde slås, afbryder man? De reagere ikke på det vi siger eller råber og derfor skiller vi dem ad. Men er det rigtigt adfærd fra vores side?
Håber nogen har et godt råd med lignende adfærd.

Hun er ikke typen der skosser når hun møder andre - hvis de bliver sure flygter hun hellere.

Hilsen Lone

Skriv et svar til indlægget



30-04-2019, 14:20

Hej Lone. Den adfærd de begge viser, er helt normal. Din unge tæve er ved at være voksen, at hun er den dominerende, som vil være nr. 1 i rangorden foran hanhunden, og han bare ovegiver sig, skal i ikke blande jer i. Når i blander jer, skælder tæven ud, holder dem adskilt, kan det gøre hende aggressiv, både overfor jer og hanhunden. 2 hunde af forskellig køn, slås normalt ikke for alvor, det kan godt være hun giver ham et "nap" eks. i øret. hvis han ikke "lystrer" hende, men det lader til de 2 allerede har accepteret hvem der er nr. 1 og 2 i rangorden. Det er kun jer der ikke har accepteret deres "samliv". Og synes det er så synd for hanhunden. Når du synes slagsmålet blev for vildt i jagten på det foder du smed rundt på græsplænen, så stop med det. Eller brug kun meget små, og få ad gangen, som godbidder af deres tørkost. Når du fodrer dem inde, så stil deres trug på god afstand af hinanden. Og hold øje med dem. Alle hunde, uanset køn, kan komme op at slås over maden. M.h.t. plads i sofaen, så skal i heller ikke jage hende ned, for at han kan komme op. Enten må han blive på gulvet, eller i lade ham få plads i sofaen, væk fra hende. Når hun er blevet mere dominerende de sidste par måneder, skyldes det, hun er ved at blive voksen, en "teenager" der snart kom eller måske allerede nu har været i sin første løbetid. Nu er hun 9.mdr. så det er nu i skal tage beslutning om hvordan i klarer problemerne i hendes løbetid, hvor de begge vil være bedst tjent med han kommer på 3 ugers ferie hos familie eller gode venner.