Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 30-04-2019, 00:06

adfærdsproblemer

Hej,
For lige kort at præsentere dig for ''problemet'' og min hund. Min hvalp er nu 6,5 måned gammel, han hedder Kenzo. Kenzo er en blanding af hvid schæfer og Akita. Af hvad jeg fornemmer har Kenzo ikke haft det særligt godt i sit tidligere hjem, og måske endda oplevet vold. Han er super klog og en fantastisk hund. Jeg fik ham der han var 14 uger gammel. Dog oplever jeg problemer da han er en reserveret og usikker hund. Dette er han dog KUN overfor mennesker. Når vi er ude på f.eks lukket marker og han leger med de andre hunde (hvilket han gør helt fint), løber han ofte op til de andre hundeejer og gør/hyler af dem. Han kommer helt tæt på når han gør/hyler og bakker lidt tilbage, dette gør han imens han nærmest går i ring rundt om de fremmede. Folk bliver tit sure pga denne adfærd og jeg kan godt se hvorfor, men jeg har svært ved at håndtere situationen. Han gør/hyler iøvrigt også af folk der kommer hjem til os. For det meste er det mænd der er problemet. Jeg ved udmærket godt at Akita'en er en reserveret hund og en asocial hund, men jeg tror på god træning- kan gøre det!
Heldigvis kan hans schæfer gener hjælpe, og jeg tror ihvertfald det er hvad der har hjulpet iforhold til at han sagtens kan med andre hunde.
Meeeen så kommer vi til 2 adfærdsproblem, hans leg er for det meste hvor han napper de andre hunde, det er de fleste hundeejere ikke særligt begejstret over. nogle hunde bruger poter, andre lyde, min hund bruger sine tænder :(
Det har ikke været det største problem før men det er som om det kun bliver værre, og han har jo lige fået skiftet tænderne ud så det hjælper heller ikke særligt meget.
Ja det var en kæmpe mundfuld, jeg håber i kan hjælpe mig.
mvh Kenzo & Sally

Skriv et svar til indlægget30-04-2019, 08:08

Hej Sally Bech.
Din hvalp er nu i alderen 7-8 mdr. gammel, som en "teenager" hvor det ikke er ualmindeligt at hunde har glemt og afprøver vores grænser, for de vaner og adfærd de er tillært som hvalpe. Men de ved problemer din unghund har, og længe har haft, er som jeg læser dit indlæg, ikke "teenagerproblemer", så jeg vil anbefale dig at kontakte en adfærdsbehandler, som kan komme på hjemmebesøg, og "opleve" din hunds reaktioner og adfærd, og give dig råd om hvordan du skal reagere, hjælpe og træne din hund, til at blive tryg, mere social og ændre sin adfærd. I starten bør han evt. også hjælpes medicinsk, enten på recept af adfærdsbehandleren, eller ved naturmedicin, du kan købe hos din dyrlæge.