Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 30-03-2019, 05:47

Hvalp vil lege klokken 5:30 om morgenen

Vi har for et par uger siden fået en skøn malteserhvalp. Han er snart 14 uger og er for det meste sød og dejlig. I løbet af dagen er han god til at veksle mellem rolig leg, hvile og de lidt mere aktive ture ude i haven. Men jeg er ved at blive sindssyg - han vågner klokken 5:30 om morgenen hver eneste dag. Han er god til at give signal i løbet af natten, hvis han skal ud, men han er også begyndt at sove igennem hele natten i ny og næ. Uanset, om han er ude eller ej, vågner han dog 5:30. Da vi fik ham, kunne han sove til 7:30, men derfra er det bare blevet tidligere og tidligere. Jeg ved ikke, om det har noget med tidligere solopgang at gøre?
Det er i sig selv ikke et problem, at han skal ud. Han er jo en hvalp og skal tisse, og det er helt i orden. Men han er frygteligt aktiv og legesyg - nærmest helt vild. Han vil op i sengen (det må han også godt - det er bare ikke noget, han ellers opsøger), han gør, han bider i nattøj, fingre, tæer, næser. Der er så meget krudt i røven på ham, at han ikke forstår de signaler om, at han skal geare ned, som ellers almindeligvis virker. Tempoet er højt i i hvert fald en time, hvor jeg virkelig skal lave nogle dybe indåndinger for at bevare roen.
Hvad skal vi gøre? Jeg er ved at miste forstanden af at skulle så tidligt op og følge med i så højt et gear.

Skriv et svar til indlægget31-03-2019, 11:49

Jeg gætter på han sover hos jer i soveværelset. Prøv at give ham et andet rum at sove i. Men det kræver tilvænning, måske 1 måned, hvor du i starten sover sammen med ham. Skal han ud om natten, så luft ham samme sted i snor. Gå i seng igen når i kommer ind, ignorer hans legelyst, vis ham hans egen seng, og skub ham væk, vend ryggen til ham , når han vil op i din seng. HVER gang. Det er prisværdigt du står op og lufter ham om natten, selv sov mine hvalpe for dem selv, med en avis på gulvet til at besørge på. Også når de var alene hjemme. 4-5 måneder gamle holdt de sig og avisen kunne undværes. Om dagen var de renlige fra de var ca. 12 uger gamle.

02-04-2019, 05:03

Tak for dit svar, Aase.
Ja, han sover inde på soveværelset sammen med os - og når jeg er alene med ham, får han også lov til at komme op i sengen. Jeg kan ikke se, hvad det store problem er med det - det giver noget tryghed og det har givet pote ift. hans lydighed og bånd til os.
Vi har trænet ham meget intensivt, og de sidste par dage har han været fuldstændig renlig og har ikke skullet ud om natten heller. Super skønt! Men problemet er ikke renlighed, men at hann kører i et fuldstændigt sindssygt gear i sin første vågne time, hvor han glemmer alt om opførsel, som vi har lært ham. Han bider ud efter ansigtet, fx, hvilket han aldrig ville kunne finde på ellers. Og det synes jeg overhovedet ikke er i orden.

02-04-2019, 08:55

Okay. Jeres problem er så kun at han vågner for tidligt. Hans adfærd, bideriet som du skriver, er måden alle hvalpe leger med sine søskende på hos opdrætter. Det betyder ikke han er aggressiv. Han er kun 14 uger, nu er det så dig, han leger med, frisk efter en lang nattesøvn. Hvis kl. var 7-7.30 og du skulle op, ville det så ikke være et problem, løsningen kan så være at jeres sengetid om aftenen ændres til senere, så han aktiveres lidt, hvor han bruger sit hoved 10-15 min. luftes og derved holdes vågen indtil da. (Det er ligesom når man får en baby, som man også gerne vil tilvænne rytmen for dag og nat, ved at tilpasse amning, badning, leg, o.s.v.) Det er meget flot han nu allerede også er renlig om natten. At han ikke behøver at blive luftet i haven, hvilket jo også forstyrrer nattesøvnen, for både dig og ham. Rigtig godt i også har styr på ham om dagen, at han er en tryg og velfungerende hvalp, Godt vil det også være at i allerede starter på et hvalpehold, hvor han socialiseres, møder andre hunde og i andre hvalpeejere. Held og lykke med ham.

03-04-2019, 04:43

Tak for dit svar, Aase. Vi synes også, han alt i alt klarer sig rigtig godt, det er bare den næsten aggressive start på dagen, der er en udfordring :);
Han er meldt på hvalpehold og starter om to uger - det skal nok blive godt for både ham og os!