Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 24-03-2019, 15:53

Tæven knurrer og snapper.

Hej.

Vores tæve fik i tirsdags 11 dejlige hvalpe i et akut kejsersnit, da hun var gået over tid. Alle hvalpe har det godt, er store, lækre og velnærede.

Det første døgn vil hun ikke kendes ved hvalpene, dette sker ofte ved kejsersnit, da tæven ikke tror den har født hvalpene.

Efter et døgn, anerkender hun hvalpene, men vi skal sidde hos hende for at hun bliver liggende mens hvalpene dier.

Et par gange har tæven knurret dybt fra maven. Dette har jeg oplevet før, når mælken løber til, og alle halerne sitrer i luften af mad og vellyst.

En enkelt gang har tæven gøet voldsomt af hvalpene, min teori var, at hvalpene var lidt voldsom ved hendes ar fra kejsersnit.

Igår var hvalpene 4 døgn gamle, og der gik hun selv i redekassen, ammede og ventede til de sov, før hun rejste sig! Kanon! Det samme gjorde hun flere gange igår.

Idag, 5 døgn gamle, gør hun det samme.

De sidste par døgn har der ikke været knurren, så alt er godt... Men!

Idag, vælger vi at tage en tur ud og handle, da vi kommer hjem, er der en af hvalpene der har hul i øret og har blødt.

Vi laver lidt andet i huset i tiden efter, tæven går selv i kassen igen, og så hører vi en kraftig bjæffen.

Er der andre der har prøvet det her før?

De bedste hilsner fra Kim

Skriv et svar til indlægget31-03-2019, 14:54

Allerførst tillykke med kuldet. Jeg har aldrig oplevet at tæven gøede og snappede efter hvalpe i så ung en alder. Først i de sidste uger, hvor hvalpene skal "opdrages" til at det er mor der bestemmer. Men din tæve har fået 11 hvalpe ved kejsersnit, det er en stor opgave for tæven, at amme og passe så stort et kuld. Jeg synes ikke i allerede skal forlade flokken, hvis det er muligt en af jer bliver hjemme, og observere, hvordan både tæven og hvalpene trives. Held og lykke med dem alle 12.