Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 20-01-2019, 13:44

Hvalp gør af andre hunde

Hej
Vi har en hvalp på snart 7 mdr (blandings, og af den mindre race) Hun er nærmest over ivrig og gør meget kraftigt når vi møder andre hunde på luftet uren. Hun står nærmest på bagbenene og hopper, imens hun logre. Det kan godt blive lidt for meget ind imellem og jeg ønsker jo ikke at belønne denne opførsel med netop at gå lov at hilse på den anden hund ???? Hun er en super glad hvalp og er ellers rolig, renlig og lærenem. Hun har et par faste hvalpe hun leget med jævnligt og dem bliver der ikke gøet af. Men der der gøen.... ????????

Har i nogen idé'er til at kunne afhjælpe problemet?

Skriv et svar til indlægget20-01-2019, 15:20

Hvis hun virker dominerende aggressiv i sin gøen, knurrer og rejser børster langs ryggen, ville jeg nok heller ikke lade hende hilse på hunde i møder, især ikke fremmede tæver, men i stedet helst før mødet få kontakt til hende, rose og give en godbid når hun stopper den adfærd. Men du skriver hun gør, hopper og logrer med halen, så lad hende dog hilse, hvis den anden hund og ejeren siger ok. Så er hun jo bare en glad ung hund , der søger kontakt til hunde i møder på gå-turene. Det har intet at gøre med at du "belønner" hende for at gø. Holder du hende i stedet i stram snor og trækker hende til dig, så fejler du ved ikke at forstå hendes "hundesprog". Vær i stedet glad fordi, du har en super glad, normal, renlig og lærenem hund.

20-01-2019, 20:09

Kære Aase
Tak for dit svar. Ja, hun er en super glad hvalp. Ingen tvivl om det ???? Og ja, den nemmeste løsning er at lade hende hilse når hun gør og stiller sig på bagben. Men det er, som jeg skriver i mit indlæg, ikke den adfærd jeg ønsker at se i mødet med andre hunde. Så nej, hun får ikke lov at hilse når hun gør helt ustyrligt. Vores hvalpetræningslærer (og rigtig mange steder jeg har læst om problemet) siger: "- Lad aldrig hvalpen/hunden hilse på fremmede hunde imens de er i snor. Dette kan resulterer i, at hundene får viklet sig ind i hinanden og pludselig eskalerer i en situation hvor de ender med at bide i frustration over at være "låst" og ikke, have mulighed for at komme væk fra situationen".
Derfor håber jeg netop, at andre med hvalpe og samme "iver og gøen", kan komme med, et trick eller to, der er brugbart i situationen.

20-01-2019, 21:10

Man skal selvfølgelig være meget opmærksom på begge hundes adfærd, når de hilser, = snuser til hinanden, skal det ikke ende i leg, med snor på. Jeg har altid ladet hvalpe hilse/snuse til mine ældre tæver, jeg vidste jo hvordan de ville reagere overfor dem. Hvalpen fik aldrig lov til at "styre" mødet. Det endte aldrig i leg, Mine tæver var venlige overfor hvalpe, men blev hvalpene for "livlige" blev de hurtig sat "på plads" på "hundesprog", derved lærer hvalpe også, hvordan de skal opføre sig, når de møder ældre hunde. Men hvis du ikke vil lade din hvalp hilse på andre hunde i snor, så kan jeg kun anbefale dig at tage positiv kontakt til din hund FØR i møder andre hunde og indtil i er gået forbi dem. Snak lyst til din hvalp, og hav altid en godbid parat. Hiv den aldrig til dig. Det forstærker kun dens gøen og uønskede adfærd.