Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 06-01-2019, 20:24

Min hund er pludselig blevet meget angst

Hej. Min lille yorkie er pludselig blevet meget angst! For 2 måneder blev han kemisk kastreret, da han konstant ville parre sig med min lille nevø, og fordi han blev meget arrig på andre hanhunde, cykler osv. Ellers er han den kærligste lille guldklump.

Denne adfærd blev ret hurtigt MEGET VÆRRE og jeg fortryder den kemiske kastration i dén grad.

For 14 dage siden blev han syg, med opkast og dårlig mave, og efter flere hospitalsbesøg, fik han konstateret Giardia - en amøbe i tarmen. Under hans sygdom blev han (ud over at sove og sove og sove) bange for alt. Han turde slet ikke gå tur. Han plejer at elske at gå tur, og hoppe og danse af glæde når selen kommer frem. Nu ryster han og er ikke til at hive ud. Og nu hvor Giardia- kuren er overstået, er angsten og trætheden endnu værre. Han er så bange. Ryster og dirrer, når vi skal ud, og farer tæt ind til mig ved lyde som normalt ikke skræmmer. Og så piler han hjem, og vil bare sove, sove, sove. Jeg skal til tjek med ham i overmorgen hos dyrlægen, men savner bare erfaringer NU!! Hjælp!! Har nogen oplevet dette efter kemisk kastration eller efter sygdom?? 

Skriv et svar til indlægget16-01-2019, 18:24

Nu har du så været hos dyrlægen, og han har sikkert givet dig en forklaring på om kastrationen kan være skyld i den ændrede adfærd. Er det årsagen er det godt den medicinske kastrations virke ophører igen. Om sygdommen også kan være medvirkende har du sikkert også fået at vide. Mon ikke dyrlægen også har oplyst at der findes behandling både medicinsk og ved naturmidler, der virker beroligende på hundes adfærd. Du skriver også om de 3 grunde i hundens adfærd du lod ham medicinsk kastrere for, sikkert anbefalet af dyrlægen.
Min erfaring også fra andre hundeejere, er at den adfærd kun kan ændres gennem ejerens tålmodige opdragelse, HVER GANG problemerne opstår, helst lige før de opstår. Ved ejeren får kontakt til sin hund, og derved forhindrer eller stopper den uønskede adfærd. Men det tager tid og tålmodighed af ejeren, evt. også brug af godbidder og et beroligende middel til hunden.