Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 25-09-2018, 09:14

Hanhund 10 måneder, mange kampe.

Hej.
Vi har en han hund på 10 måneder, som er en blanding mellem fransk bulldog og Beagle.
Jeg kan ikke få ham til at stoppe med at bide, både i lænestol, spisebordsstole og mine fingre og hænder.
Udover dette er han ekstrem svær at køre træt.
Dette sker kun når jeg er alene hjemme med ham, dvs når min kæreste ikke er hjemme.
Det virker som om at han har brug for opmærksomhed fra mig hele tiden, og hvis jeg ikke lige leger med ham, så hopper han op i sofaen og begynder at bide i mine hænder eller bider i stolen, til dette får han også nej, føj, tager fat i nakkeskind, kigger ham i øjnene, mens jeg taler ned til ham, men der er ikke noget der virker.
I forhold til at køre ham træt, så skriver jeg dette, da de eneste tidspunkter jeg får ro på er når han sover, for ellers skal der leges eller skældes ud mm.
F.eks. Var han i går alene i 8 timer, så da jeg kommer hjem går jeg en god lang tur med ham på 30 min ca, vi går bl.a. Ned til en sø hvor der er masser af dufte, så han går med snuden i jorden det meste af turen, og følger disse dufte.
Derefter fandt jeg er stykke flag græs, hvor jeg så kastede nogen godbidder ud, så han kunne søge efter dem.
Alt dette for at køre ham træt fysisk og træt mentalt.
Da vi så kommer hjem fra denne tur, er han ikke træt endnu og da jeg sætter mig i sofaen, begynder han at bide igen.
Så går jeg ud i vores have med ham og kaster bold lidt tid, indtil jeg går ind og sætter mig ved computeren, der begynder han at bide i spisebordstolene, og jeg går så ud i haven og kaster noget mad ud på græsset til ham, så han søger efter det.
Alt dette varer fra kl. 16.00-21.00 før han falder i søvn og jeg kan slappe af.
Jeg synes jeg gør alt for at få ham aktiveret, så han ikke begynder at bide i ting eller hænder af kedsomhed eller lign, men for at være helt ærlig, så er det pisse hårdt, ikke at kunne slappe af i eget hjem.
Undskyld den lange beskrivelse, men jeg håber det hele giver mening og der er nogen der har nogen ideer til at afhjælpe det

Hilsen Kamilla

Skriv et svar til indlægget25-09-2018, 11:50

Hej Kamilla. Jeg ved ikke hvordan en fransk bulldog skal lære aktiveres og opdrages. Men jeg har erfaring med Beagleracen, (Har haft 8 gennem mange år.);
Først vil jeg nævne de fejl du begår:
"så hopper han op i sofaen og begynder at bide i mine hænder eller bider i stolen, til dette får han også nej, føj, tager fat i nakkeskind, kigger ham i øjnene, mens jeg taler ned til ham, men der er ikke noget der virker."

Det virker kun ophidsende på ham, modsat hensigten, så stop med det.
Vær rolig, før ham ned fra sofaen og giv ham noget han må bide i. Eks. en frotesok, med knuder på, WC.rulle eller køkkenrulle uden papir med godbidder i, tomme mælkekartoner. Mine hvalpe og unghunde havde en papkasse stående fast med sådan noget legetøj, med og uden godbidder i. Jeg har især haft en tæve der var "bidende", HVER gang hun var på "dupperne" satte jeg hende hen til "legekassen". Jeg har haft 5 Beagler sammen, de har alle 8 været glade og velfungerende hunde. Den første var en hanhund, og han var "prøveklud" for mine evner som hundeejer. Han kunne også alt det du beskriver, men vi holdt ud. For at gøre ham tryg, og mere rolig, indførte vi faste spisetider 2 x dgl. bl.a lige før vi spiste, faste luftetider flere gange dagligt, korte aktive hundelege, hvor han skulle bruge sit hoved, sidst lige før vi satte os i sofaen for at se TV. Fik styr på "hundesprog", havde kun få husregler for ham, som vi altid overholdte, på en rolig men bestemt facon med få eller ingen ord. Ingen råben, og skæld ud.
F.eks. Var han i går alene i 8 timer:
Det er for lag tid. Hvis han ikke har lavet ulykker i de timer, så er det utrolig flot.

Ingen af mine Beagler har været alene hjemme mere end 5 timer. Alle fik en godbid når jeg gik hjemmefra, 5 min. efter sov de indtil jeg eller min mand kom hjem igen.

Jeg ved ikke hvor godt det er at blande de 2 racer, kun at det er godt for Bulldogens vejrtrækning. Jeg vil anbefale dig at læse om Beagleracen, Beagleklubben har en fin og oplysende hjemmeside på nettet. Du kan evt. også prøve at deltage i deres gå-ture, og dressur, få gode råd af andre Beagleejere. Vh en f.h.v. lykkelig Beagleejer.

20-10-2018, 11:42

Umiddelbart lyder det klart som sindet er overvejende Beagle og må tillægge mig anden tråds mening om den såkaldte frengle,dette skulle aldrig være sket. Når det så er sagt, så ville jeg så klart træne spor og evt agility på ham. Han har brug for at bruge sin næse og bestemt mental træning. Jeg vil ligeledes anbefale blid opdragelse,for hellere negativ opmærksomhed end slet ingen. Måske sige nej til at bide i stolen men hurtig overtagelse af et stk legetøj,som er hans og så rose oppe i de helt høje toner,når han “overgår” til legetøjet.
Jeg har ikke den vilde forstand på Beagle men er DKK opdrætter af fransk bulldog og har kendskab gennem 8+ år
Det var mit indput. Håber det lykkedes jer med jeres guldklump. Ellers tilkald adfærdsterapeut,fantastisk investering.
På Kollits Legacy’s vegne
Karina

13-11-2018, 19:36

Kære Kamilla
Han keder sig og gar savnet dig hele dagen
Vi
Trine
Forhenværende Beagle ejer