Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 28-07-2018, 14:40

Alene hjemme

Hej.

Vi har en hvalp som fylder 12 uger nu og har haft den i to uger

Vi har problemer med alene hjemme træning. Dens kurv står i bryggers og vil gerne have den også opholder sig her når den skal være alene. Den sover dog i Walk In så den kan høre/fornemme os og det går rigtig fint.

Når vi lukker den inde i bryggers og kører piver og hyler den konstant, men hvis jeg går ind i et andet rum og den har “hele” huset siger den ikke så meget, men går og laver små ulykker (skal forståes den undersøger ting og ikke er destruktiv).

Har i gode råd ?

Skriv et svar til indlægget29-07-2018, 11:17

Hej Mikael.
Til lykke med hvalpen. Renligheds - og alene-hjemme læring er som regel noget af det sværeste at lære sin hvalp. Men det vigtigt træningen starter tidligt efter man har fået sin hvalp. Efter 1 uge i sit nye hjem plejer hvalpen at føle sig tryg i hjemmet hos sin nye familie. Klar til at trænes i at være alene, lidt efter lidt i længere tid af gangen. Rundt i huset, hvis man bare går ud for at hente post, hænge vasketøj op. Men der hvor den skal opholde sig, når den efter træningen er rigtig alene hjemme, max. 4-5 timer dgl. skal være samme sted hver gang. Det er en god ide` at den efter 1 uge i sit nye hjem, hvor en af jer har sovet der sammen med den, sover der alene også om natten.
Lad ikke hvalpen opholde sig alene hjemme og om natten i hele huset. Den vil ødelægge mere, og så vil den ikke senere finde sig i at blive efterladt i bryggerset. Hos jer er det fint den har bryggerset, hvor den har den sin seng. Lad en radio spille, som minimere lyde udefra, evt. loftslys, stil en skål med vand, men ikke mad, ikke legetøj, (alenetid er sovetid). Læg en avis på gulvet, som den kan besørge på. Ting, tøj og sko som hvalpen kan nå, skal fjernes, så det er udenfor hvalpens rækkevidde. Aftal med hinanden, hvordan i forlader hvalpen. Det skal bedst ske på samme måde, så den er tryg ved det. I kan købe poser med meget tynde oksehuds tyggeben, når i går, så smid et af dem ved bryggersdøren, og gå hjemmefra.

Før i går skal hvalpen have spist og være luftet, og faldet til ro igen hjemme.

Det er også en god ide` hvis i har sørget for den ikke har ligget og sovet imens imens i spiser morgenmad, og gør jer klar til at tage hjemmefra. Den må gerne opleve alt i foretager jer, som giver den tryghed, og trætter den i sit hoved.

Held og lykke med jeres familieliv som hundeejere.

29-07-2018, 12:45

Tak for svaret. Den sover i walk in hvor den også kan se os. Skal det så være her den også skal opholde sig alene. Eller kan bryggers være mulighed

29-07-2018, 18:10

Hvis der i walk In er mulighed for at lukke af til jeres soveværelse, eks. med et børnesikkerhedsgitter m/låge, og der er rimelig plads til hvalpen og dens seng, samt ingen "fristelser" den kan nå at "hygge" sig med, eks. sko og tøj. Ja så vil den måske også føle sig tryg der, også alene hjemme. Lad alligevel en radio være tændt, så der er lidt snak og musik i huset. En avis på gulvet er også nødvendig, indtil den er ældre ca. 4-5 måneder og kan holde sig også om natten. Men hvis i foretrækker den skal være alene hjemme i Bryggerset, er det bedst en af jer sover sammen med den på en madras i bryggerset om natten i en uges tid. Til sidst vil "nattevagten" kunne liste ind i egen seng, i løbet af natten. Om morgenen, er det tit sådan at hvalpen har skiftet sovested fra hundeseng til madrassen, hvor den trygt sover videre i "nattevagtens" dyne. Men alt er en overgang, opdragelse og læring virker bedst i ro og tryghed.