Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 13-07-2018, 02:51

Bull arab i Danmark?

Bare nysgerrig: er der nogen der ved om der findes bull arabs i Danmark, og om de er lovlige?

Bull Arab er en australsk blandingsrace avlet til jagt på vildsvin. Det er en relativt åben arbejdsrace og ikke anerkendt af kennel klubber, men veletableret og almindelige i Australien gennem mange år. (https://en.wikipedia.org/wiki/Bull_Arab);

Den er ikke på listen over ulovlige hunderacer i Danmark, og indeholder ingen af de ulovlige racer, men da det er en stor atletisk "bull type", og da håndhævelsen af loven om hunderacer såvidt jeg ved er baseret på en visuel vurdering snarere end DNA test, så tænker jeg at myndighederne måske ville sige at den ligner, og derfor er, en ulovlig type / blanding a ulovlige racer?

Bull Arabs var oprindelig omkring 1/2 bull terrier blandet med 1/4 pointer og 1/4 greyhound, og der blev over tid blandet andre racer ind i forskellige linjer, for eksempel blodhund, mastiff, grand danois etc.

Jeg har ingen planer om at købe en, jeg er bare nysgerrig. Jeg bor i Australien og har ikke umiddelbart planer om at flytte tilbage til Danmark, men har tænkt mig at faktorere den danske hundelov ind næste gang jeg køber hund (har to ældre blandingshunde nu, hvoraf en måske ikke er lovlig i Danmark) - bare for det tilfældes skyld at vi måske flytter tilbage en dag, med hunden. Så jeg styrer udenom blandinger der ser ud til at have amerikansk staffy etc i sig... og måske også bull arab. Ville dog lige høre om der er nogen i Danmark, og om der er accepterede - der er som sagt mange af dem her, så hvis man adopterer en hjemløs hundehvalp af ukendt blandet stor race her - lidt mastiff/grand danois/bull-agtig, og især hvis den er hvid med pletter og moderate hængeører, er der en chance for at det er en bull arab eller bull arab blanding.

Skriv et svar til indlægget13-07-2018, 02:56

Det første billede på Wikipedia ligner ligner mere en kvæghund-bull arab blanding. Her er nogle typiske eksempler på bull arabs:

https://animalsadda.com/wp-content/uploads/2017/08/Bull-Arab-1.jpg

https://images.australialisted.com/nlarge/bull_arab_pups_20666381.jpg