Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 12-06-2018, 18:10

Hvor lang tid kan en lille hund trænes til at være alene hjemme?

Hej min familie og vi overvejer at købe en lille sød hund (shih/apso) men vi er meget uenige om hvor lang tid den kan trænes til at være alene hjemme
Og om hvor lang tid det tager osv

Vh. Johan

Skriv et svar til indlægget13-06-2018, 16:26

Vores første hvalp en han Beagle, som vi fik i oktober 1981, var tilvænnet til at være alene hjemme max. 5 timer dgl. samt renlighedstrænet så han besørgede ude i løbet af 3 uger. Om natten og i alenehjemmetimerne havde han en avis på gulvet til at besørge på i køkkenet, hvor han opholdt sig. Da han var 5 mdr. var han 100% renlig, også om natten, så han kunne undvære avisen. I de første 3 uger holdt min mand, store søn og jeg ferie på skift, det vil jeg anbefale man gør, hvor man gør. Er man flere om træningen, er det vigtigt man aftaler hvordan hvalpen passes og trænes.

Da jeg senere som opdrætter solgte mine hvalpe, gav jeg gerne min erfaring og råd videre til hvalpenes familier, og solgte kun til dem, der havde mulighed for at alenehjemmetimerne dgl. kun var max. 5 timer.


Til dig og din familie, vil jeg dog tilføje, at træningen af en hvalp til at være alene hjemme, blive renlig, tryg og velfungerende findes ingen facitliste. Men regn med mindst 3 uger. For mange familier især dem der får deres første hvalp, går det ikke så let/hurtig. Jeg vil anbefale i går til hvalpetræning, hvor man også lærer at tackle de udfordringer det giver hjemme, at blive en god hundeejer til en familie-hund.