Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 08-06-2018, 08:59

hvalp, bider, gør og hopper op forstår ikke et nej

har en labrador på 6 måneder nu.

sød og dejlig og normalt mega rolig og sover også nogle timer om dagen.. hverdag gør jeg 3 gange gode tur med ham, aktivere ham med vores nabo hunde ret tit, leger med ham og lader ham søge.. han er rolig med andre hunde. MEN!

det sidste stykke tid her, er han begyndt at hoppe op i sofaen og kigge på os starter med at pive også gør han! Også når man kæler ham, tænker opmærksomhed? Bider han rigtig hårdt. Og når man siger “NEJ!!!” Og ville isolere ham fra flokken, flipper han rundt og håber op og bider efter en. Og stopper først lang tid efter og sådan er det når han vågner efter at have sovet nogle timer... hvad kan jeg gøre? ❤️

Skriv et svar til indlægget10-06-2018, 17:45

Hej igen Mie. Jeg kan læse du stadig har "dominansproblemer" med din hvalp, som snart er en "unghund" hvor han bliver "teenager", og derved ikke lettere at opdrage. Måtte han ligge i sofaen som lille hvalp, så fortsætter han med det, uanset hvor stor og gammel han bliver. Men det er stadig ikke for sent at vænne ham af med at være "sofahund". Det kræver bare, du hver gang han hopper op i sofaen, fører ham ned, roligt men bestemt. Og det skal hele familien være enige om. Når han kigger på jer, piver og gør, så undgå øjenkontakt og ignorer ham. Der skal ikke kæles med ham, så har du jo accepteret hans "opførsel" . Når du tager fat i ham, siger nej og vil isolere ham fra jer, så har han fået det han vil nemlig kontakt. STOP med det. En dårlig kontakt, der bare får ham til at "kæmpe" og flippe ud. Eks. ved at bide ud efter dine arme, eller tøj. Ikke fordi han er aggressiv, men fordi han ikke føler sig forstået. Og ikke har lært det er dig der er hans leder. Det er klart han bider hårdt nu, han har jo skiftet tænder. Det gør han ikke for at skade dig, men fordi han ikke er fravænnet at bruge sine tænder, snappe i leg og til at markere sig, fra du fik ham som hvalp 8 uger gammel, hvor han stadig havde sine små spidse hvalpetænder.

Du skriver han ikke forstår et NEJ, men du skal vide det er ikke hans skyld. Hvis i skal have et godt familieliv sammen, skal du lære at forstå hans hundesprog, og reagere rigtigt på det. Sørge for han får sine dgl. hundebehov dækket, mht. fodring, gåture, aktivering, pleje, ro m.m. Det er dig der kærligt men bestemt skal gøre ham tryg, lære ham de "husregler", der skal overholdes, af alle i familien. Måske behøver i professionel hjælp af en adfærdsbehandler, du har ikke nævnt du har gået til hvalpetræning med ham, eller søgt råd og hjælp af din opdrætter. En Labrador er en dejlig familiehund, lærenem og børnevenlig. Det ønsker og håber jeg også din hund udvikler sig til at blive. Men det kræver du som leder, forstår din hund, og derved gør den tryg til at forstå dig.