Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 08-02-2018, 19:00

Vejledning og assistance ønskes omkring købet af DEN FØRSTE HUND

Hej

Vi er et par på 50 og 52, bosiddende i en 92 kvm lejlighed.

Vi har længe gået med tanken om "et lille barn", og i form af enten en kat eller en hund :

Hun : Har haft katte før, om end det er mange år siden. Har ændret holdning til hunde, og drømmen er en mindre skødehund. Mops, shih tzu, dansk-svensk skovhund, tysk jagt terrier, norwich terrier, puddel, langhåret dværg gravhund eller lign..
Han : Katte har aldrig udvist varme følelser, så hunde-valget har været nemt. Drømmen er en mellemstor hund, som er "voksen" og intelligent. Shibu, norsk buhund, petit basset griffon vendéen, corgi, golden retriever.

Vi går begge op i at hunden ikke gør/ikke gør ret meget (lejlighed og naboer).
Vi går ligeledes begge op i at hunden, udover alm pasning og pleje samt gåture, er relativt nem. Dette betyder ikke at vi ikke vedkender os ansvaret for "barnet", men blot at vi ønsker en hund, som ikke skal klippes (i én uendelighed) og som race betragtet ikke er så meget syg.

Giver det mening ?

Mange små hunde gør en del og skal bevise noget overfor andre. De lidt større hunde er ofte mere rolige og mere voksne og familieagtige. Dermed ikke sagt at en mindre - spændende - hund ikke kunne være valget.
Hun : Hunden skal være sød
Han : Hunden må bestemt gerne have et udtryksfuldt ansigt samt personlighed

Claudia & Niels

Skriv et svar til indlægget09-02-2018, 12:00

shih tzu ville være et godt valg. de er meget stille og rolige, selvom den er lidt lille. Gør kun lidt. Meget glad hund, som elsker alle. Men ligegyldig hvilken race I vælger, så husk at se jer for, når I skal til at købe hund og husk socialisering af hvalpen i en meget tidlig alder.

11-02-2018, 10:57

I har mange forskellige bud på, hvilken race den første hund skal være, det kan også være svært at vælge. Måske en idé for jer at kontakte racerepræsentanterne for de forskellige klubber: terrier, spidshunde osv - selskabsracerne kan ses under www.canis-minor.dk
Har selv købt unge/voksne hunde, der også kræver tilvænning til nyt hjem, men den "voldsomme" hvalpetid med renlighedstræning kan undgås. Racerepræsentanterne ved muligvis også om nogle opdrætter har voksne til salg.