Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 02-12-2017, 10:40

Hundehvalp laver lort på tæppet

Jeg har fået en super dejlig Welsh Corgi Cardigan-hvalp. Den er nu lidt over 4- måneder gammel. Vi er vildt glade for den, men jeg er ved at være grædefærdig over at gøre tis og lort op indendøre. Vi bor på 1.sal i København. Er ude med hende som anbefalet. Men ka li ha været ude og tisse og så lægger hun en lort når vi kommer hjem på stuetæppet. Jeg er alene-mor, så ka være optaget af at lave mad eller andet og så kommer der tis eller lort???? Hun gør det også gerne på børnenes værelse hvis vi ikke er opmærksomme. Pyyhh, det er hårdt. Er der andre der har prøvet det med deres hvalpe. ????❤️

Skriv et svar til indlægget04-12-2017, 17:23

Nej jeg har aldrig haft de problemer, med de 8 hunde, heraf 3 kuld hvalpe, og 2 hvalpe købt 8 uger gamle. Men jeg kan godt forstå det er et problem for dig med din hvalp på nu 4 mdr. Årstiden og lejlighed på 1.sal, kan være en af grundene til det du oplever. Det er jo besværligt at renliggøre en hvalp, der ikke bare løber rundt udenfor i en have, meget af dagen, i godt vejr. Noget du kan gøre for at afværge problemet, er regelmæsssig fodring 3 x dgl. med et kvalitets foder, der giver mindre afføring. Regelmæssig luftning, hvor du observere, hvornår om dagen hvalpen har afføring. Gå en tur efter det måltid, og gå så ikke op i lejligheden før hun har skidt.
Hun er så gammel nu at regelmæssig fodring og luftning, vænner hende til at besørge på gå-turene. Det er vigtigt du lufter hende steder, hvor der også er græs. Tæpper hun har skidt på, skal rengøres også så der ikke "lugter bekendt" for hende. Ellers tænker hun, her har jeg besørget før, så det gør jeg igen. Efter rengøring kan du sprøjte pletten med "Gå væk hund" som man også kan bruge, når hvalpe bider i forbudte møbler, tæpper m.m. Og så skal du være opmærksom på hvalpen, uden ord, bare holde øje med dens adfærd. Evt. holde den ude af børneværelset. (børnegitre er en stor hjælp til at holde hunde ude af børneværelser, køkkener og soveværelser,) Hunde hader lukkede døre, som de ikke kan kigge igennem. Noget du aldrig må gøre, er at skælde ud, og blive sur, selvom det er: Åh så svært.
I alenehjemmetimer, skal hvalpen have en fast plads i hjemmet, sin hundekasse, vand, en tændt radio og en avis at besørge på indtil den er 100% renlig.
Ja Pyyhh det er hårdt, at få en hvalp i huset, snart er det jul, som skaber ekstra uro for en hund, glæd dig til hun skifter tænder, det ændre tit på hundens adfærd, så den bliver mere rolig og tryg. Glædelig jul til både hvalpen og familien.

06-12-2017, 00:01

Tusind tak for beskeden Aase. Ja puha det er hårdt arbejde, men børnene og mig elsker den lille skat. Så vi kæmper videre.
Hun bliver luftet regelmæssigt, men jeg er sikker på det hænger sammen med at jeg indimellem kun er i stand til at komme ud med hende hver 2 time, da jeg også skal tage mig af ungerne. Havde ikk helt forudset hvor svært det er.
Hun får kvalitetsfonden anbefalet af opdrætteren. Og jeg bruger kartoffelmel og derefter sprøjter jeg med Rodalon når hun har besørget og tisset. Jeg tror hun syntes det er rart at gøre det på tæppet i stuen og det er jeg ret ked af???? Min overbo siger at hendes hund var 5-6 måneder før den blev renlig, så jeg må se tiden an.
Mvh Ann-Kirstine????

06-12-2017, 00:02

I øvrigt skulle der stå kvalitetesfoder og ikke kvalitetsfonden????

19-12-2017, 10:19

Det kan være blufærdighed der afholder den fra at gøre på gåturene, og så besørger den i trygge rammer når den er kommet hjem. Vi er så heldige, at vi har en lukket have, som vi kan lukke vores hvalp ud i, når den er kommet hjem fra gåturen, og det sker ofte, at den lige får tisset det sidste af. Det optimale vil måske være, at finde et sted på gåturen, hvor den kan få noget "privacy". Og så ville jeg også fjerne alle tæpper hvis muligt.