Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 13-04-2017, 13:09

Studerende og hund

Hej derude,
Jeg starter mit sabbatår her efter sommerferien, derefter er min plan at starte på veterinærmedicinuddannelsen, hvor det er tilladt at have kæledyr med i skole (super bonus, så dyrene ikke er alene i lejligheden). Er skrevet op til adskillige ungdomslejligheder inde i København K, hvor hund er tilladt. Jeg havde tænkt mig at anskaffe mig en langhåret chihuahua her i mit sabbatår, således at jeg har massere af tid til at lære den at kende og træne den. Jeg ville i det år bo hjemme med mine forældre og have hunden gående forsigtigt med vores to andre hunde (mellemstore hunde) så at den kunne lære at være glade for fremmede hunde. Jeg foretrækker en tæve, på trods af deres to gange årlige humørsvingninger osv. Jeg har udregnet, hvad det ville koste i begyndelsen og hvad det ca. ville koste om måneden med sygeforsikring, ansvarsforsikring, foder og tilsidesættelse af penge til evt dyrlægebesøg osv. Jeg ville tage den med i skole (trænet til at tie stille når jeg sagde stop - derved træne den til at give hals og stoppe igen). Jeg ville dog også have et arbejde udover skolen, hvor den i de timer ville være alene, hvilket heller ikke ville være i særlig mange timer af gangen. Jeg har to brødre, der bor i København således at de ville kunne passe hunden, hvis jeg ikke selv kunne. Havde dog planer om at have den med de fleste steder, også hjem for at besøge familie. Jeg har læst meget på racen i forhold til pasning, pleje, temperament osv. Jeg har derudover fundet en god og erfaren opdrætter i nærheden. Jeg tager af og til i byen, men tror jeg ville tage mindre i byen når jeg havde hund og hvis jeg tog i byen, har jeg jo mine brødre. Jeg har tænkt mig at beholde hunden i hele dens levetid, evt få hvalpe på den, når jeg (forhåbentlig) flytter i større lejlighed med en eventuel kæreste.

Ville gerne høre om jeg burde tage mere i betragtning? Har læst på dansk kennel klub i forhold til at have hvalp generelt og om man burde overveje en opdragen hund. Min plan er at blive uddannet dyrlæge, hvilket ville betyde at jeg ville beholde hunden efter min uddannelse. Har stor erfaring med alle slags dyr og overvejer stadig en kat i stedet, da vi selv har en super sød Ragdoll, som formentlig bliver avlet på, således at jeg ikke ville behøve at betale for en og derved har flere penge til tilbehør osv. Men har nu altid foretrukket en lille hund, da det ville være nemmere at gå på ture med den. Økonomien er det der skræmmer mig mest. Hvor meget burde jeg tilsidesætte hver måned udover de ca 300 kr til foder? Hvor meget skal jeg sætte af til forsikring og dyrlægebesøg osv? Er der andre ting jeg ikke allerede har nævnt, som jeg burde tage med i betragtning?

Mvh Julie

Skriv et svar til indlægget14-04-2017, 10:23

lyder som om du har taget meget i betragtning.
Da du skal læse til dyrelæge ved du jo nok hvor dyrt et lille uheld kan blive for en hund, så jeg vil anbefale en sundhedsforsikring OG at spare op til uforudsete udgifter... du kunne selvfølgelig nøjes med det sidste.
Hvor meget der bruges på hunden kommer jo også an på om du går op i designer vare eller ej, om genbrug er ok, og om legetøj må være hjemmelavet.
så lille en hund kan du jo nemt putte i en taske og tage gratis med bus og tog, så den udgift spare du (hvis du vil);
skal din hund klippes skal det tages med i betragtning.
mit budget, inklusive foder, vacciner, forsikring, træning, transport og lidt opsparing, er vel ca. 1000 kr pr måned.
husk at en del forsikringer tilbyder gode deals hvis du forsikre tidligt.
held og lykke
http://min-servicehund.blogspot.dk/

15-04-2017, 18:47

Hej Anette,

Tak for svaret! Jeg havde planer om at tegne en sundhedsforsikring, da jeg så, at det ville spare sig i længden og generelt være det sikreste valg. I forhold til det med bus; jeg kommer nok ofte til at tage bus og vidste faktisk ikke, at hund med bus kostede mere, så tak for tippet med tasken! Har heller ikke noget imod, at nogle af tingene er genbrug, men har kigget lidt på nogle billige sider, f.eks. petty.dk. Er der andre? Leder gerne efter alle måder at spare penge på.

Mvh Julie

17-04-2017, 18:58

det var så lidt hund i bus koster generelt en børne billet, og nogle gang i byerne må du slet ikke havde dem med på bestemte tidspunkter hvis de ikke er i en taske. men altså i taske er de gratis.
Zorro havde taske da han var hvalp (men lige den taske vil jeg ikke 100% anbefale... du kan læse hvorfor på min blog);
Du kan hvis du ser dig godt for finde en relativ pæn taske som også dur fint til dine egen små ting (vand til jer begge, nøgler, mobil, pung og kalender + evt 1 bog);
slev om cafeer selv bestemmer om hunde er ok ifølge loven, så siger mange nej, dog siger lidt flere ja hvis hunden er i en taske.
Du kan jo altid se på dba efter ting.
husk at sele og halsbånd skal være nemt at indstille den første tid, ellers bliver det dyrt.
kender ikke petty men er glad for den butik jeg ofte handler i 4hotdogs den er dog ikke billig (men heler ikke dyr);
finder du et spænende produkt som du gerne vil dele din viden om så kik forbi min blog, gæsteskribenter er ofte velkommen, leder faktisk lidt efter en dyrelæge der ville dele noget viden om førstehjælp... måske noget for dig en dag?
http://min-servicehund.blogspot.dk/

23-07-2017, 19:48

hej julie,
det lyder rigtig fint alt det du har sat dig ind i, - godt arbejde:-);
jeg må dog desværre gåre dig opmærksom på, at det n�sten kun er i sårtilfålde, at det er muligt at have din hund med til undervisning på veterinårstudiet. reglerne er strammet, desværre. bare hvis du skal have det med i dine overvejelser. jeg blev selv fårdig dyrl�ge for nogle år siden, derfor ved jeg det..
mvh camilla

24-08-2017, 16:45

synes også, at du har taget meget i betragtning.

men det vil blive rigtigt for dig.

held og lykke.
mvh
jacob
https://pengepiloten.dk/