Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 26-03-2017, 21:06

Hund i sengen... pludseligt et problem

Hej alle. Vores lille hund (bichon havanais) er 6 år her til juli 2017. Vi fik hende i september 2011 og havde hende alene i halvandet år hvor efter vi fik vores datter i januar 2013. Det er egentlig gået fint med vores datter og vores hund. De har ikke et tæt forhold men de lader bare hinanden være. Vores hund har sovet i vores seng siden vi fik hende. Og det fungerer egentlig stadigvæk fint. Vores datter sover også i soveværelset men hun har sin egen seng. Så der er stadigvæk plads til både hund og barn. Lige pludselig for cirka seks måneder siden ændre vores hund sig. Når vi har sovet tidligere har hun altid bare indrette sig efter hvor vi lå. Det vil sige når vi vente os i sengen og hun lå i vejen så flyttede hun så bare uden problemer. Nu er hun dog begyndt at knurre af os i sengen. Hun vil ikke selv flytte sig, men bliver bare liggende og knurrer mere og mere. Det er ligesom om at det er en magtkamp om hvem der skal give sig. Hun er også begyndt at knurrer af vores datter og os hvis hun ligger i sofaen og vi kommer og sætter os, hvilket måske betyder at hun er nødt til at flytte sig. Det gider hun ikke og så knurrer hun i stedet for. Det er ved at være rigtig irriterende specielt om natten da hun vækker os på grund af hendes knurren. Jeg er den indstilling at hun ikke skal bestemme i sengen. Så jeg er begyndt at sætte hende ned på gulvet eller skubbe hende ned I fodenden af sengen. En enkel gang at hun blev så sur på mig at hun har snappet ud efter mig hvor efter jeg satte hende meget bestemt på plads.

Kan det være fordi hun er ved at blive gammel og doven? At hun simpelthen ikke længere magter at flytte sig? Vi har også overvejet om det kan være på grund af vores datter. At hun nu er kommet til verden og naturligvis at vores datter vigtigere end vores hund. Dette kan hun måske mærke. Men på den anden side så burde hun jo have reageret på dette noget før.

Hvad har i af tanker omkring dette?

Skriv et svar til indlægget27-03-2017, 00:54

at hun snapper ville bekymre mig.
6 år er egentlig ikke gammel, men hun kunne havde smerter, det kan I hurtigt be eller afkræfte hos en dyrelæge.
Jeres datter er også kommet i en mere vild alder, så måske det blevet for meget for hunden. Hvor god er jeres datter til at lade hunden være (hun burde være gamle nok til at begynder og forstår dette) hvis hun hele dage skal finde sig i en tumling der leger og er over hende så har hun måske fået nok når senge tiden kommer. Hvis det er tilfældet vil hun måske havde glæde af sit eget "værelse" (en hunde hule) hvor hun kan trække sig væk.
hvis det ikke er noget fysisk så måske investere i en adfærdsbehandler kommer og besøger jer. Når hun Knurre siger hun fra, hun tænker det næppe som magt kamp, men en besked om at nu har I overskredet hendes grænser.
http://min-servicehund.blogspot.dk/

27-03-2017, 08:19

Enhver anderledes adfærd hos en hund, kan betyde den er syg, også i dette tilfælde har smerter.
At den knurrer af jer, ikke vil flytte sig, ikke vil berøres som sædvanlig, er derfor ikke kun aggressivitet. Få ham undersøgt hos dyrlægen, før i træffer andre beslutninger.

09-04-2017, 07:31

Vores Bichon Havanais har haft samme problem. Han knurrede og eller snappede ud efter min mand når han lagde sig i sengen. Vi løste det med at sige at hunden ikke måtte være i sengen. Efter en uges tid forstod hunden at det ikke var okay. Vi lod ham komme op igen og der er ikke sket noget siden.