Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 20-03-2017, 15:28

Hvorfor lyver folk når de skal af med en hund

Har købt en Beagle valp 6mdr gl
dejlig hund.
Men
når sælger skriver kan være alene
og gør ikke?
min gør hele dagen så fået 6 klager
den ødelækker alt i mit hjem
hvad sælger også skrev den ikke gjorde

Skriv et svar til indlægget21-03-2017, 10:16

Hej Michael.
Når man køber en "brugt" hund, bør man altid aftale en prøvetid på 3 uger, før hunden købes, ny ejer får alle papirer og hjemskiftet registreres i Dansk hunderegister.
en hund er et levende væsen, ikke bare en ting der skifter ejer.
Hverken ejer eller køber taler altid 100% sandt. Derfor bør en hund købes med en købsaftale, som både sælger og køber underskriver. Den kan indeholde både krav og garantier.
Det skal dog nævnes, at selvom sælger fortæller at hunden kan være alene hjemme, og ikke er særlig gøende, behøver det ikke at være usandt.
Når en hund hjemskiftes er den selvfølgelig utryg ved situationen, og ny ejer kan ikke forvente at den straks kan være alene hjemme, og ikke gør.
Både hund og ny ejer skal lære hinanden at kende, hunden skal gøres tryg, lære og tilvænnes sin nye ejer/familie, det tager tid, og især det at være alene hjemme skaber stor utryghed for en hund. Så gør og hyler den, samt ødelægger ofte ting i hjemmet.
Det sker for alle racer, ikke kun Beagler.
Så ved køb af en "brugt" hund, skal man starte forfra med træning og tilvænning som man gør med en hvalp på 8-9 uger.
Jeg har selv overtaget 8 Beagler, heraf fire "brugte" hunde på 1½.- 7. - 9.- 9.½ år.
3 avlstæver og 1 privat hund. Den kennelhund på 7 år, måtte jeg også renlighedstræne, som en hvalp. De var alle skønne Beagler, som fik gjort trygge, beholdt og havde stor glæde af.

21-03-2017, 14:19

Bakker op om Aases svar - sælger lyver sikkert ikke, men tænker sig heller ikke om - en hver omplacering for en hund er ikke problemfri - hvad hunden har kunnet, skal genlæres på ny i de nye omgivelser uanset om den er 8 uger, 8 mdr. eller 8 år.
Som ny ejer skal man investere meget tålmodighed og "arbejde" den første tid, og så kan det blive rigtig godt for begge parter.

Hvis ikke du har tålmodigheden og indstillingen til det, må du jo levere hunden tilbage - ellers må du sige til klagerne at du arbejder på sagen, og det nok skal blive bedre - og appellere til DERES tålmodighed...