Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 15-03-2017, 07:22

Mika har lige fået ny ejer.

Hej derude. Kæresten og jeg har lige måtte gå af med vores lille skønne Mika hun hund, chihauhau/pomeranian, hun var blot 14mdr.

Vi har i mandags fundet en ny familie til hende men vi satte visse kriterier ved det. For det første så skulle de (som man plejer) skrive en besked med hvordan det går med hende og om hun er faldet godt til, og for det andet så har vi en facebook gruppe hvor alle hvalpene fra kuldet er medlem, så vi kan følge hinanden og holde hundetræf i ny og næ, ikke at de skal deltage i hundetræffet men bare de er med i gruppen.

vi har siden mandag. skrevet 3 beskeder hvilke de ikke svarer på. vi har skrevet på de 2 numre vi fik.. Vi er meget bekymret da vi ved at Mika ikke er glad for fremmede og derfor er meget bange uden for hendes normale rammer.

Mit spørgsmål er: Kan man gøre noget i sådan en sammenhæng da de ikke overholder hvad vi har aftalt ?

vi har ikke sendt oplysningerne til hunde-registeret endnu da vi tænkte at vi ville være helt sikker på de ikke bare lukkede os uden efter de havde fået hvad de ville. Vi vil jo for så vidt muligt gerne finde den rette familie til hende.

Vi burde måske bare vente og se, men tænker lidt at det ikke burde være så svært at skrive en besked :(

Skriv et svar til indlægget15-03-2017, 12:29

Hej Christian.
Det er desværre ikke ualmindeligt at der opstår problemer og misforståelser mellem sælger og køber ved hjemskift af hunde. Det er meget vigtigt sælger ser legitimation af køber. Ikke kun får et mobil.nr. eller en mailadresse.
Det er bedst at en evt. køber der er interesseret i hunden, og som sælger kan godtage besøger hunden mere en gang, før hunden afleveres.
Er det muligt, vil det også være en god ide`at sælger har besøgt ny familie, før hunden afleveres.
Mundtlige aftaler gælder selvfølgelig, men kan sjældent bruges til noget.
Ved salg er det derfor bedst at lave en skriftlig købsaftale, med pris, garantier og de krav man stiller til ny ejer.
Eks: At hunden sælges med en prøvetid på min. 3 uger, med returret før endelig overtagelse.
At hunden ikke må videresælges, uden sælgers godkendelse af ny ejer. Max. alenehjemmetimer dgl. Indhegnet have m.v.
At: Vaccinationsatt. og sundhedsbog, samt D.H. blanketten underskrives og afleveres efter prøvetiden, til ny ejer for hjemskift i Dansk hunderegister.

Forhåbentlig har i fået legimitation af køber, så i kender deres navn og adresse .
Da jeres hund er chippet og registreret i DH, synes jeg i skal kontakte D.H, og sikre jer at hunden ikke registreres med ny ejer, før de modtager en udfyldt blanket med jeres underskrift.

15-03-2017, 14:50

Vi har skrevet en købsaftale som blot mangler deres underskrift da jeg ikke nåede at printe den ud desværre. men de har skrevet alle deres informationer ind samt underskrevet ejer skifte på bagsiden af hunde register sedlen. Jeg har dog ikke sendt registreringen afsted endnu da jeg først lige vil høre fra dem.

Jeg prøver at kontakte hunde registeret angående ejer skift så det ikke sker uden min tilladelse, samt kan de måske vejlede hvad vi kan gøre hvis de ikke svare i denne uge.

15-03-2017, 15:44

Du har vel så også deres navn og adresse, på ejerskifteblanketten, som de har underskrevet. Behold den.
Normalt sker ejerskiftet først når D.H. modtager den blanket med både sælger og købers underskrift.
Det kan du få D.H. til at bekræfte og notere for din hund .
Hvis de kun har haft hunden siden mandag, kan du ikke forvente den allerede er faldet til. Det er derfor, det er nødvendigt med en prøvetid på 3 uger.
Hvis du ikke hører fra dem en af dagene, samt forgæves har prøvet at kontakte dem på mobilen synes jeg, du skal aflægge dem et besøg i week-enden.

16-03-2017, 06:52

Er klar over det tager tid, problematikken ligger i at vi aftalte at vi skulle holde kontakten samt at de lige skulle opdatere os omkring hvordan turen hjem har været samt hvordan første nat er gået. Det ligger os meget fjernt at man ikke kan holde en så simpel aftale.

Jeg aflevere ingenting før jeg er 100% sikker på at de skal beholde hende, som det ser ud lige nu så tegne det ikke godt for dem. Det handler for så vidt muligt om at finde det rette sted for vores lille Mika, men også at man kan stole på dem, og da de indtil videre ikke har overholdt aftalen så er det svært for os at se dem værdige til hende.

Jeg bor i Nordsjælland og de bor på Skagen. Så en weekend tur må det da blive til hvis det bliver nødvendigt. Jeg kontakter D.H idag og høre hvilke muligheder der er i denne situation, og så tager vi den derfra. Jeg ser helst at vi kan ung gå at køre til Skagen, det er trods alt 4,5 time i bil.

vi skrev på dette forum i håb om at nogen havde prøvet lignende med positiv fremgang. Vi er meget taknemmelige for din feedback Aase. Vi kan kun tage ved lære af denne "mulige" fejltagelse.

17-03-2017, 10:13

Jeg håber meget i nu har fået positiv respons på jeres henvendelser til køber. Samt at Mika har det godt. Så i ikke i huj og hast behøver at køre til Skagen og forsøge at hente hende hjem igen, på grund af købers svigt overfor jer.

Modsat dette:
Det er klart et svigt, at de ikke har svaret på jeres henvendelser, når det var aftalt.
At de kører helt fra Skagen til Nordsjælland, for at købe hunden, som det så sikkert på grund af afstanden lykkes dem at få med hjem, kan også virke mistænkeligt.
Useriøse købere lover alt, og holder intet. Købsaftalen kan ikke rigtig bruges til noget, når den ikke er underskrevet. Og hvis de har betalt prisen for Mika, underskrevet registreringsattesten , som du har lovet at sende til DH, så har du desværre en svær sag, men kan håbe på de frivillig annullerer købet, så i får Mika med hjem igen.

20-03-2017, 11:46

Hej Aase, vi fik langt om længe svar fra den nye ejer, og vi er meget lettet. Mika har det godt og er allerede i fuld damp tilstand som hun plejer :)

Vi har nu sendt papiret til DH men forsøger dog stadig at få den nye ejer med i facebook gruppen, tror nu nok det skal komme, hun er bare ikke den hurtigste til at svare tilbage.

Jeg takker mange gange for din vejledning. Det har sat naverne lidt i ro og tålmodigheden lidt højere.

Vh
Christian H.

20-03-2017, 14:25

Rigtig godt hjemskiftet er endt på bedste vis. Så mødes i nok på Facebook, med fotos og snak om Mika, og familiens mange oplevelser med hende.