Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 05-03-2017, 20:09

Hunden er bange

Hej. Jeg har en hund som er en blanding af schæfer og groendal. Når vi får fremmede på besøg som Laika ikke har set før bliver hun bange. Hun gør. Har halen mellem benene og tisser på gulvet. Det er ikke hver gang hun tisser, men tit. Hun fylder 2 år til Juni. Hvordan ændre vi hendes adfærd? Når hun er på tur enten i snor eller fri viser hun ikke denne adfærd som hun gør hjemme. Hun gør, men ellers er der ikke noget.

Skriv et svar til indlægget05-03-2017, 22:16

Er det alle gæster der kommer ind i jeres hjem? eller kun helt fremmede? har hun oplevet noget slemt når der kom gæster? hjælper det hvis hun har hilst på dem uden for hjemmet inden de kommer ind? At hun gør af fremmede uden for hjemmet kan sagtens være en del af usikkerheden, og er også upraktisk.

med så bange en hund ville jeg nok tale med en adfærdsbehandler.

det svært at sige præcis hvordan I ændre hendes adfærd uden at se hende, for det kommer jo helt an på baggrunden for adfærden.

håber Laika snart får det bedre.
http://min-servicehund.blogspot.dk/

06-03-2017, 03:40

Det er alle fremmede hun ikke har set før. Folk hun har set før gør hun af til hun får øje på hvem det er og derefter hilser hun bare glad.
Hvad koster en adfærdsbehandler?

06-03-2017, 10:41

det forskelligt hvad de koster alt efter hvad de tilbyder, og hvor i landet.

er hendes gøen af dem hun egentlig kender skræmt/sur?
Jeg lidt bekymret for de beskrivelser du kommer med, at hun kunne blive angst bider. Derfor jeg syntes du skal få en professionel til at se på hende.
Det muligt du kan få lidt hjælp hos den lokale DCH, her har de et team der hjælper (måske skal man være medlem jeg ved det ikke).
det vigtigt at finde årsagen til hendes adfærd, så der ikke symptombehandles, derfor tænk nøje over hvornår hun startede denne adfærd, hvad er der sket i ugerne inden? har der været store omvæltninger i hendes liv?
Hvordan opføre I jer når hun gør og tisser?

indtil I får hjælp vil min ide være at
1) alle nye mennesker møder hun kun uden for eget hjem til de accepteret (men et sted hun er tryg, måske haven) og måske kun så kort at hun ser en fra familien hilse på dem, selv bliver tilbudt at hilse og så går de.
2) skal du havde håndværker m.m. så hun ikke hjemme

jeg er IKKE professionel, dette er blot hvad jeg umiddelbart ville gøre for at hjælpe hende, en behandler ved nok bedre.
Det vigtigste pt er at hun ikke bliver yderligere skræmt og ikke gror fast i en dårlig vane.

http://min-servicehund.blogspot.dk/