Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 08-02-2017, 20:18

Fordele og ulemper ved køb af "brugt" hund

Hej
Vi er en familie, som gerne vil have hund for første gang. Min mand vil helst købe en hvalp, mens jeg tænker det vil være fint med en "brugt" hund. Det skal ikke lige være fra en dyreværnssag, men kunne være en som sælger pga flytning eller sygdom. For mig at se er fordelen at vi slipper for hvalpetiden, hvor den ikke er renlig og hvor den spiser alt det legetøj, som altid flyder på gulvet hos os. Jeg har også lidt svært ved at se mig være bundet til en hund efter børnene er flyttet hjemmefra om 10 år. Min mand synes det er alt for risikabelt at købe en brugt hund - for hvad har den været udsat for? Jeg tænker, at man hurtigt kan fornemme om den er frygtsom, aggressiv eller ikke trives med børn.
Hvad er jeres erfaringer? Skal vi gå efter hvalp eller "brugt" hund?

Skriv et svar til indlægget09-02-2017, 12:33

Hej Anne
Vi købte en brugt hund for 3 år siden. Vi kiggede på rigtig mange, og vi har fået verdens bedste hund.
Der er flere gåde råd - når du kigger efter hund.
Du skal IKKE tage de hunde, der er under 1,5 år. Det kan godt være at folk skriver at det er fordi de har fundet ud af de ikke har tiden til hunden alligevel, og at den er bare er den bedste hund i hele verden, men erfaringen siger altså, at det er dem der har givet op (for det er hårdt at få en hund fra hvalp) og nu ikke magter mere opdragelse.
Det kan virkelig også være risikabelt at købe gadehunde.
Vi kiggede som sagt længe, og når jeg ringede til folk, kunne man hører på dem om det bare var deres dyrebareste eje, eller om der ikke var meget kærlighed. Vi besøgte hunden og ejeren to gange. (vi kørte 275 km hver vej) den ene gang hvor de var ude og gå, så vi kunne se hvordan den var, når den blev luftet, og for at møde den på neutral grund.
Anden gang var vi hjemme og besøge den i huset, for at se hvordan det var der hjemme, og se sammenspillet mellem hund og resten af familien.
Man kan sagtens hører på ejeren om hunden har haft det godt og er afbalanceret. og man kan sagtens se det mellem dem.
I skal bare følge jeres mavefornemmelse
Vi har haft vores brugte hund i 3 år, og sender stadig billeder (fødselsdag, jul mm) til den gamle ejer. Hun har også besøgt os og hun har passet ham, mens vi var inviteret på weekend ophold på Sjælland.
Held og lykke med det

09-02-2017, 15:07

Jeg har både købt hvalpe og overtaget voksne hunde. Man skal ikke regne med at der ikke er noget arbejde ved at overtage en voksen, den kommer til et nyt sted og skal starte forfra med at lære "husordenen" - måske kan den finde på at tisse inde og tage legetøjet, så en voksen er ikke lig med "nemt", der skal også gøres en indsats for at få det til at fungere.

Nogle opdrættere sælger deres voksne hunde, der ikke kan bruges i deres fremtidige opdræt, og dér kan man også få vejledning og hjælp til at tackle hverdagen, på samme måde som var det en hvalp. Så hvis I har en bestemt race i tankerne, kan det være en god idé at henvende sig til en anerkendt opdrætter.

Men jeg hæfter mig ved, du skriver, du ikke ønsker afhængighed af hunden, når børnene er flyttet hjemmefra - er det sådan at det er børnenes ønske at få en hund, og ikke hele familiens?
Det er et dårligt udgangspunkt for både jer og hunden...


11-02-2017, 06:27

Tusind tak for svar

11-02-2017, 06:32

Tusind tak for svar.
Hunden er både voksne og børns ønske