Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 08-02-2017, 13:12

Cushings Syndrom

Hejsa!! Min hund på 12 1/2 år har i dag fået konstateret Cushings. Er der nogle der har gode erfaringer med behandling?? Min dyrlæge sagde at man ikke kan medicinere for sygdommen - kun give kemo eller operere!! Men jeg synes bar jeg kan læse mig til andre steder på nettet at man godt kan medicinere og at det også er den mest almindelige behandlingsform! Men er der nogen der kender til det vil svar være meget kærkomment

Skriv et svar til indlægget09-02-2017, 21:52

Tidligere behandlede man Cushing´s patienter med kemoterapi, der dræbte nogle af cellerne i binyrerne. Dette var både et meget giftigt stof, og svært at styre. Heldigvis er der kommet nye lægemidler på marked. Lægemidlet Vetoryl® undertrykker hundens produktion af binyrebarkhormon, og effekten er reversibel, så hvis hunden har fået for meget medicin, ophører effekten igen.

Når ens hund har fået stillet diagnosen Cushing´s syndrom, må man indstille sig på, at der vil være en periode hvor hunden skal have taget blodprøver hyppigt, for at finde den rette dosis af medicinen. Når den rette dosis er fundet må man stadig indstille sig regelmæssige blodprøver, ca. hver 3. måned. Men har man overskuddet til dette, kommer langt de fleste hunde til at fungere rigtig godt med sygdommen og deres medicin.

Min Bella blev behandlet med Vetoryl i ca. 1.½ år, foruden blodprøver, og specialkost blev hun også scannet et par gange. Hun havde forstørret lever, og mindre svulster i nyrerne. Hun havde det ikke dårligt i den periode, heldigvis vidste hun ikke hvor syg hun var. I den periode fik hun også opereret en stor godartet knude væk, på låret. Men da leveren stadig var forstørret og svulsterne i nyrerne voksede, lod vi hende få fred i april 2016 14.1/4. år gammel.
Vi fortrød ikke vi lod hende behandle, i stedet for at lade hende aflive. Hun havde et godt liv, også de sidste 1.½ år, og fik fred, før hun fik det rigtig dårligt.