Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 06-02-2017, 11:26

hvalp angst for at være alene hjemme

Hej alle
Håber meget på et par gode råd.
Jeg har en klassisk labrador, han er 6 år. Derudover har jeg anskaffet mig en lille hvalp (Staffordshire Bull Terrier på 3,5 måneder)
Hvalpen fik jeg lige før jul.
Havde 3 uger hvor vi var hjemme, og vænne den lille nye hvalp til det hele.
Så kom hverdagen. Jeg er hjemme hver dag til middag, for at give hende mad og lufte hende. Hundene er alene 3 timer inden og 3 timer efter jeg har været hjemme.
Min store hund, har absolut ingen problemer med at være alene, han slapper bare af.
Jeg er måske naiv, men jeg troede at hun ville vænne sig til det, ved at have ham hos sig, og se at han tager det helt roligt.
Det er dog ikke tilfældet. Hun er panisk for at være alene. Hun sjat tisser meget og piver helt vildt. Når jeg kommer hjem, klynger hun sig til mig og er helt ulykkelig.
Er der nogen der har nogle gode råd?

Skriv et svar til indlægget06-02-2017, 14:26

Du har ret i det plejer at være meget nemmere at vænne en hvalp til at være alene hjemme, sammen med en anden velfungerende voksen hund, den trives med.
Lod du dem også være alene hjemme sammen i kortere tid, nogen gange i de første 3 uger ?

06-02-2017, 15:48

Jeg tænker á la det første svar du har fået - er den lille måske utryg ved den store?
Selv om den voksne opfører sig eksemplarisk når du er til stede, kan det være den indimellem bliver irriteret på den lillle.

Måske ville det hjælpe at skille dem ad med et børnegitter imellem - måske er der for meget plads? - nogle hunde foretrækker et mindre areal at være på, det er mere overskueligt for dem.

09-02-2017, 12:20

Hej Aase
Tak for dit svar.
Nej jeg har ikke ladet dem være alene i de tre uger vi havde i starten. Det kan være det er en kæmpe fejl af mig. Er det mon noget der kan rettes op på?

09-02-2017, 12:22

Hej Tina

Tak for dit svar.
Det er jo meget svært at sige om han ændrer sig når de er alene, men de er bedste venner når jeg er der, og det tror jeg egentlig også de er når jeg ikke er der. De leger sammen flere gange om dagen, putter mm.
Jeg har prøvet at gå tur kun med ham, og lade hende være alene, for at se om hun så var mere rolig, men hun hylede og tissede. Jeg kunne hører hende da jeg nærmede mig huset. Var bare væk i 15 min maks.

09-02-2017, 19:09

Nu tillader jeg mig at svare på det spørgsmål du har stillet Åase - ja, det var en fejl du ikke lod dem være alene i de 3 uger - de uger skal jo også bruges på at lære hvalpen, at mennesket går og kommer igen.

Nej det er ikke for sent at rette op på, men det vil tage længere tid, eftersom det er svært når dagligdagen kører - heldigt er det, at du har mulighed for at kigge til hundene i løbet af dagen.
I weekends må du prøve at forlade dem i kort tid og efterhånden øge intervallet - du skal vel også ud med skrald eller i postkassen, bare den slags kan efterhånden lære den lille at det ikke er "farligt", når du går - tålmodighed, tålmodighed er løsningen - og så glad at tørre tis op :);