Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 03-02-2017, 10:51

Hvalp (8 mdr) med sepertionsangst

Hej med jer

Vi har lige adopteret en internatshvalp på 8 måneder. Vi fik hende hjem i går eftermiddag og lige nu går hun ingen steder uden at kunne se mig. Er der nogen der har erfaringer med hvor længe der går før sådan en ny teenage hvalp begynder at kunne gå rundt i huset for sig selv? Lige nu vil hun ikke engang ud i haven uden at jeg er med. Jeg er lidt nervøs for at overbeskytte hende så hun ikke lære at være selvstændig.

Skriv et svar til indlægget03-02-2017, 14:13

Du overbeskytter ikke ! Hunden er lige kommet til nye omgivelser, nye mennesker, et nyt hjem, så den skal ha' al mulig tryghed for netop at føle sig tryg og bevæge sig frit - tænk på at alt er fremmed for den, den skal først lære jer at kende, på samme måde som I skulle lære en ny arbejdsplads el. skole at kende + de mennesker der er dér, det er der ingen der kan i løbet af 24 timer

Gør nogenlunde hvad I plejer - gå ud med skrald, lav mad, gå i bad - og gå ud med hunden - efterhånden vil den kende jeres rytme og slappe mere af - måske kan det klares i løbet af 14 dage måske går der en måned eller mere - det er sjældent hunde bare lige kan dumpe ind i et hjem og føle sig helt trygge, der skal arbejdes med det....

04-02-2017, 15:16

Jeg er helt enig med Tina.
En hund overtaget fra et internat i ind- eller især fra udlandet, har brug for at ny ejer, aflæser dens hundesprog, har ekstra stor tålmodighed, og tid, til at gøre den tryg.
Giv den ro, regelmæssig fodring, gå med den ud i haven, hvor den kan snuse rundt og besørge, vent til den er faldet mere til hos jer, med at lufte den på gaden.
Begynd ikke for tidlig med at lade den være alene hjemme. Det kræver også tilvænning. Lidt tid ad gangen, når den først er tryg hos jer.
Har du den fra et dansk internat, kan du sikkert også få gode råd og hjælp til at gøre den til en velfungerende familiehund. De plejer at følge deres hunde i lang tid efter overtagelsen.