Indlæg: 9

Oprettet af | Oprettet: 29-01-2017, 16:16

Hjælp (spørgsmål)

Hej alle her inde. Jeg skriver forde jeg har brug for at få af vide,hvad der sker med hunden når ejeren drikker sig fuld stort set fler gange om ugen,hvor han tager den med ud til hans drikke venner. Jeg bor sammen med denne mand og har prøvet at fortælle ham hvor forkert det er. Jeg kan se på hunden at den ikke har det specielt godt,og det gør så ondt i mit hjerte. Jeg er førtidspensioneret så går meget hjemme og dermed går jeg gode lange ture med Frigg som hunden hedder. Jeg prøver at give hende så meget kærlighed,men det syntes at blive lige så hurtig ødelagt da ejeren tager hende med ud hver dag når han kommer hjem fra job. Det skal siges at han er alkoholiger) og drikker hver dag med hunden og tit og ofte meget fuld. Er der nogen som kan beskrive for mig hvad der sker med hunden,og også i fremtiden. Når ejeren er fuld har han ikke styr på hvordan hunden entlig har det, og råber med kraftig stemme leje af den. Hunden friggg har heller ikke en stabil hverdag da ejeren jo tit og ofte først kommer hjem med hunden mit om natten eller sen aften. Frigg er kun halvanden år og ejeren har haft hende siden 8 ugers alderen. Hjælp mig og undskyld jeg ikke er så god til at formulerer mig.
Med venlig hilsen en fortvivlet/frustreret pige.

Skriv et svar til indlægget30-01-2017, 15:17

Hej Christina.
Jeg kan godt forstå, du er bekymret for den hund. Selvfølgelig er det skadelig for Frigg at have en så ansvarsløs ejer. Hun har sikkert allerede men af den behandling og manglende omsorg, hun har været udsat for i 1.½ år. Enten er hun blevet en usikker og bange hund, eller udviklet sig til at blive en aggressiv hund.
Alt efter hvilket temperament hun er født med. En dag kan det måske ske, at der opstår en grim situation, hvor Frigg føler sig nødsaget til bider fra sig, og så kan det værst tænkelig let ske, at din ven i fuldskab skader Frigg alvorligt.

En normal, glad og tryg hund, sammen med din ven kan hun umuligt være. Heller ikke når han er ædru.

Du har sikkert prøvet på at få din ven til at lade hunden blive hjemme hos dig, når han går på druk sammen med sine druk-venner. Uden held.
Har i ikke en ven, familie eller nabo, der kan tale ham til fornuft. En person han har respekt for.
Hvis det ikke er muligt, vil jeg råde dig til at søge hjælp hos "Dyreværnet i Rødovre". De er gode til at besøge og tale med hundeejere, der ved omsorgssvigt har problemer ved at passe deres hunde.
Du kan skrive en e-mail til dem. Bede om hjælp på: info@dyrevaernet.dk og forklare problemet, som du har gjort her på forum. Måske kan de endda overtale din ven til at de skaffer et nyt hjem til Frigg.
Noget må du gøre for at hjælpe den stakkels Frigg til et godt hundeliv, det kan ikke ske for hurtigt.

30-01-2017, 15:31

Der kan ske det med hunden, at den på grund af voldsom angst begynder at bide, eller tillægge sig nogle tvangshandlinger, for eksempel at løbe efter sin hale - der kan også ske det, at den bliver helt passiv og adlyder sin herre blindt, fordi den lærer at den ikke må gøre noget som helst, før der kommer vredesudbrud - og ingen af delene er et godt hundeliv.
Du skriver, du kan se hunden ikke har det godt - kan det lade sig gøre at du holder hunden hjemme, mens din ven er "i byen"? Han er vel ikke lige fuld altid, og være til at tale med indimellem?
Men du må også vide, at hunden ikke tænker som dig, hvis den er vant til at komme med, vil den måske ikke forstå, at den skal blive hjemme, selv om det er bedst for den...

30-01-2017, 18:01

Kære Tina tusind tak for svar jeg kan fortælle at jeg har prøvet alt for at han indser det er så meget forkert af ham,ligeså mine venner og familie ved han godt at de ved hvordan han påvirker hunden. Men desværre mener han at hans hund har det bedre en andre hunde forde den får så meget oplevelse med ham. (Altså at han sider og drikker hos hans drukvenner. Han siger at han elsker sin hund over alt i verden,men problemet er også at han ingen empati har for mennesker og ej heller dyr. Så alt hvad han gør er for hans eget bedste. Frigg er ellers en hund med så godt et sind og fuldstændig fantastisk og alle jeg kender kan ikke få nok af hende forde hun er så kær sød dejlig og enorm lærenem. Frigg er en hvid schæfer hund på lidt over halvande år og hun bliver total ødelagt. Jeg ved at jeg så kunne tage kontakt med dyreværnet og de så ville komme på besøg hos Mick. Problemet er bare at han aldrig ville give sin hund væk,og jeg ved at dyreværnet nok ikke kan se at hun mistrives og der skal meget til før det er direkte mistrivelse eller vanrøgt. Jeg tænker at man kunne sende en meddeles på Facebook som jeg så kunne sende til mine venner og så vider. Altså en forklaring på hvordan en hund vil få det med en ejer der drikker med sin hund alt for tit og selv når han ikke drikke en dag så vil hunde jo stadigvæk være så meget utryk. Jeg kan ikke være den som personlig skriver på Facebook da han jo så kan se at det er mig som har lagt det ud. Men måske vil der gå et lys op for ham og hans såkaldte drukvenner. For jeg skal nok sørge for at den bliver givet vider til alle jeg kender og der med også til min nu exkæreste. Er gået fra ham nu på grund af hans druk. Mvh christina.

30-01-2017, 18:16

Kære Åse tusind tak for svar.
Jeg har heldigvis fået svar på min bekymring men for at den skal når ud til ham,tænker jeg at han skal se det sort på Hvidt. Så håber jeg kan får nogen til at skrive et indlæg på Facebook hvor der står hvad der sker med en hvilken som helst hund hvis man drikker og er fuld sammen med sin hund. Alle ville være velkommen til at lave et indlæg på Facebook jeg kan bare ikke lægge det ud personlig da han så bare tænker det er mig. Mvh christina

31-01-2017, 10:15

Du skriver du nu er gået fra din kæreste. Så er situationen for hunden endnu værre.
Den er nu helt afhængig af din ex-kærestes "omsorg" 24/7. D.v.s. at når han er på arbejde er den vel overladt til sig selv en hel lang arbejdsdag.
Det er heller ikke acceptabelt for en hund.
Jeg kan stadig ikke se, hvordan nogens indlæg på facebook om druk og hunde, skulle kunne ændre på din ex-kærestes alkoholproblemer og ham som hundeejer.
Hvem siger han overhovedet læser sådanne indlæg.
Jeg tror kun du vil kunne hjælpe Frigg, eks. ved at lade Dyreværnet aflægge et besøg i hjemmet, og snakke med din ex-kæreste, om hvordan han bør passe sin hund.
Samt at et liv med overdreven alkohol i samvær med hunden er uhensigtsmæssig og farlig for hundens tryghed og adfærd.
Hvis du er bange for han ved det er dig, der har rettet henvendelse til Dyreværnet, så kan du vist kun håbe på at naboer nu hvor han bor alene med hunden, opdager at den mistrives, eks. gør dagen lang, og ikke luftes når manden er på arbejde. At den kun kommer ud, når han er på druktur, med vennerne.
Jeg håber det bedste for både dig og hunden.

31-01-2017, 13:13

Ved henvendelse til Dyrevaernet, går man ind på siden "anmeld en dyreværnssag". Her kan man udfylde et skema, forklare hvad sagen handler om, og krydse af for at være annonym.

31-01-2017, 17:11

Hvis du havde håbet på at nogen hér i forum kunne lægge, det du ønsker på facebook, må du skuffes - forummet hér er meget lille og kun ganske få svarer.

Jeg tror nu heller ikke, det ville hjælpe på din vens forståelse, hvis han er, som du skriver, helt uden empati for nogen og ikke vil indse sit overforbrug af alkohol, vil han nok være ligeglad.

Du kan gøre som Aase skriver, henvende dig anonymt til dyreværnet eller måske få nogle af dine bekendte (som måske også kender hans venner) til at tale Frigg's sag, eller håbe på at andre griber ind - nogen gange må man også indse, at man ikke kan redde hele verden.
Det er godt du er ude af det forhold - håber du holder fast i det....

P.S: Hvis du ved, hvor han har købt hunden, kunne du rette henvendelse til dem

04-02-2017, 15:35

Hej igen har nu rettet henvendelse til der hvor hunden er købt og så tager de affærer nu. Jeg er glad for alle jeres svar her inde tusind tak. Jeg ved at Frigg nok skal blive redet.

04-02-2017, 16:47

Rigtig godt at Frigg har en seriøs opdrætter, der også efter salg, af sine hvalpe, føler ansvar og hjælpe dem.
Forhåbentlig får han overtalt din ex-kæreste til at hunden får et nyt hjem. Eller selv overtage ham i pension en tid. Din ex-kæreste skal sikkert på afvænning, kort sagt være ædru alkoholiker, før han kan tage ansvar for en hund.