Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 25-01-2017, 07:36

Shih tzu

Hej vi har dejlige Ninne på 9 mdr og vi snakker ivrig om at vi skal have shih tzu nr 2 nogle gode råd - skal vi vente ? Vi vil helst have en tæve noget vi skal tænke på
Mvh Heidi hundemor

Skriv et svar til indlægget25-01-2017, 16:14

Ninne er stadig meget ung, så vent med hundehvalp nr. 2 til hun er voksen mindst 2 år.
I vil gerne have en tæve igen. Hvis i får den før Ninne er rigtig voksen, kan i risikere at de 2 tæver kommer op at slås om rangorden, når den yngste bliver kønsmoden.
Mange hundeejere har oplevet det problem, og måttet finde et nyt hjem til den unge hund, før en af dem kom alvorligt til skade.
Jeg har selv den erfaring med 2 af mine tæver hvor der kun var 11 mdr´s forskel.
De legede fint sammen indtil den yngste blev kønsmoden, og bestemt ikke ville "overgive" sig til storesøster`s kommandoer.
Jeg klarede problemerne for de 2 tæver, ved at have et skarpt øje for, hvornår der var optakt til slagsmål, aflede dem, og vise at jeg ikke tillod de sloges.
Ingen af tæverne var ellers aggressive, over for de 3 ældre hunde, vi havde dengang. De vidste jeg var "overhund" for dem alle og adlød derfor mig.

25-01-2017, 19:57

Årh Aase hvor er jeg glad for du gav dig tid til at svare for den vinkle kende jeg sket ikke - vi ligger projekt lillesøster på hylder inden til prinsessen er større for det skal blive en succe for både lillesøster men ikke mindst for Ninne alt andet vil ikke være til at bære i mit hunde hjerte mange hilsner fra Heidi hundemor