Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 08-01-2017, 15:14

Behandling af tvangsadfærd

Er der nogen, som har en hund som viser ccd (Compulsive Canine Disorder), eller nærmere tvangsadfærd? Det kan være biden i halen, slikken på poten, fange fnug i luften, eller som i min hunds tilfælde - Hive hår af halen.

Jeg har før skrevet om min hund Indra herinde, en tæve på 16 måneder som brugte de første 3-3 1/2 måned af sit liv i Bosnien, og tvangshandlingen er et mén derfra.

Jeg har sammen med egen dyrlæge prøvet at give Indra beroligende (Zylkene), og har også prøvet med baldrian og Adaptil. Det havde ingen virkning. Grunden til vi prøvede disse midler, var fordi at der tit skal noget mere til at ændre en tvangsadfærd, og fordi der tit er forbundet noget angst/stress med det.

Jeg kunne godt tænke mig at høre, om det er lykkedes for nogen at "kurere" jeres hunds tvangshandling? Og hvordan?

Og hvordan bærer i jer af, som er igang med at vende hunden af med handlingen?

Jeg har prøvet lidt forskelligt, og selvom det er bedre, end da jeg fik hende som hvalp, så gør hun det stadig et par gange om dagen. Der hvor jeg fejler, er at jeg tit skælder ud - istedet for at distrahere som de anbefaler. Jeg kommer tit med et "Indra!" eller "Indra, nej" eller "Ah ah", og det er først NÅR jeg har sagt det, at jeg tænker "AHHH, pokkers! Det var jo det, jeg ikke skulle" - det er simpelthen ud af ren frustration at der kommer et AH AH eller nej! Fordi jeg er så ked af, at hun gør det, og ja.. Så bliver man åbenbart lidt mobset.

Men ja, kom med jeres historier og gode råd :)

Skriv et svar til indlægget10-01-2017, 12:20

Hej,
Jeg tror du skal spørge i et større forum, herinde er det stort set kun et par enkelte der svarer.
Kan se du i en anden tråd havde forsøgt med "hundegalleriet", og var blevet sur over tonen derinde, men der er rigtig mange brugere på det forum, og mange der vil det bedste for hundene, og selv om man ikke får det svar, man havde tænkt sig, er det alligevel værd at lytte til, ellers kan man jo bare ta' det til sig, som man synes og se stort på det negative.
Der er jo også hunde-forum.dk

Sluttelig : Alle laver fejl i deres hundeopdragelse, men bare man er bevidst om det og forsøger at rette op, går det nok:)

11-01-2017, 10:03

Tak Tina, det var jeg faktisk ikke klar over :O
Hundegalleri er jeg ikke glad for.. Syntes folk er hurtige til at dømme derinde, hårde i deres udtalelser, der kommer altid diskussioner, og folk svarer tit på alt andet end spørgsmålet. hunde-forum.dk kender jeg dog ikke til, så det prøver jeg måske :) Tak igen.