Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 04-01-2017, 22:14

Min hund er aggressiv overfor hvalpe!

Min Shih Tzu blanding på 4 år er meget aggressiv overfor hvalpe. Her til aften blev jeg så chokeret over hende. Vi gik sent ned i gården ned skræl og hun går pænt uden snor, da der ikke er andre og hun lystrer mig. Så ser vi en meget lille hvalp i snor. Jeg kalder Rajah til mig og hun sætter sig hos mig. Ejeren spørger, om de må hilse og vi går derhen. Rajah er ret hurtig. Jeg sætter med på hug og har lige en hånd ved Rajah. Men så farer hun op og gør og knurrer og jagter den stakkels hvalp rund indtil jeg får fat i hende. Hvalpen er 8 uger :( Jeg tror ikke, at hun forsøger at bide. Jeg tror, at det er en meget voldsom markering. Men det burde hun jo ikke føle behov for på så lille en hvalp.

Ellers er hun ikke aggressiv. Hun markerer altid ret højlydt på voksne hanhunde (hendes duft er konstant og tiltrækker ekstremt meget opmærksomhed). Hun elsker børn og lader dem hive hende i halen og kravle rundt på hende.

Det her er ret bekymrende for mig, da jeg netop bliver lidt nervøs for kontakt med børn.

Min egen teori er: som hvalp og unghund blev hun rigtigt trynet, hun var meget underdanig. Hanhundene (især de unge/hvalpe) var konstant i numsen på hende. Ofte måtte vi simpelthen gå. Efter 2-3 løbetid ændrede hun sig. Men hun tør ikke sige fra overfor lidt større hunde. Så når der endelig er en lille hvalp, er det som om, at hun skal udøve al sin dominans.

Lige meget hvorfor, skal det stoppes! Det er meget skræmmende for så lille en fyr :( så må jeg holde hene langt væk i stedet.

Nogle erfaringer og råd?

Mvh
Janni

Skriv et svar til indlægget05-01-2017, 09:19

Meget få voksne hunde er aggressive overfor hvalpe. Din er så en af dem, der ikke bryder sig om hvalpe . Derfor skulle du have sagt nej tak til hvalpeejeren, så den lille hvalp havde undgået det ubehagelige møde.
Årsagen til at din hund er aggressiv overfor hvalpe, kan du ikke ændre på. Det kan skyldes et medfødt dårligt temperament, eller være fordi hun har haft dårlige oplevelser, som hvalp, og senere når hun er i løbetid.

Men du kan skåne andre hvalpe, ved at undgå hun hilser på dem. Og skåne din hund, for hanhunde tilnærmelser i løbetid, ved at lade hende sterilisere. Hvilket også kan skåne hende for evt. at få livmoderbetændelse og knuder i mælkekirtlerne, som mange tæver får. især når de bliver ældre.

29-05-2019, 07:22

Min papillon på 10 mdr har det samme problem. Vi er så frustrerede, er der mon ikke nogen der kan give nogle råd til håndtering af den uheldige adfærd? Tak..