Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 04-01-2017, 20:09

Hvalp bider i fødder og arme/fingre?

Vores 8 måneder gammel han hvalp bider enormt meget i vores ben og fødder - både når vi går rundt i huset, men også når vi sidder... Sidder vi i sofaen og han ligger ved siden, bider han tit i armen og/eller går efter fingrene... - Hvordan træner vi ham, så han ved, at han ikke må bide? Vi har trænet ham i "nej"-øvelsen (gør det stadigt) men det er som om, at han ikke ved hvad det betyder, så snart har er i bide 'mode'. Hvad gør vi?

Skriv et svar til indlægget



05-01-2017, 09:36

Tænk på om han er understimuleret, ikke får brugt sit hoved i leg i løbet af dagen.
Han kan trænes i ikke at bide i jer, ved at i hver gang siger nej, og giver ham noget han må bide i.
Eks. hans legetøj, eller ting i pap = en mælkekarton, WC-køkkenruller, gerne med lidt madgodbidder i, en frotesok med knuder på m.m.
I kan have en pap-legekasse stående med alle disse ting i, og derved også minimere jeres affald i skraldespanden, som så fylder mindre, når det er bidt i stykker.
Mine hunde har altid fra de var små hvalpe til 2 årsalderen haft sådan en legekasse de kunne søge og få legetøj fra, som de kunne aktiveres med og bide i.
Er hvalpe fravænnet bideriet i os og møbler allerede fra 8 ugersalderen, undgås bideproblemer som regel , før de får de blivende tænder 4-5 månder gamle.
Men det er aldrig for sent, så held og lykke med at lære jeres unge hund, hvad den må bide i.

05-01-2017, 10:48

Hvis problemet ikke skyldes understimulering, at han derfor er kontaktsøgende, og først er opstået i 7-8 mdr.s alderen, kan det skyldes dominans. Han er nu rigtig kønsmoden, i teen-age alderen, hvor han igen forsøger at ville bestemme.
Så skal i igen "sætte grænser" og vise at det finder i jer ikke i. Men skæld ikke ud, med høj stemme og mange ord, løft ikke armene op, stir ikke på ham, men prøv om muligt roligt at stikke en knyttet hånd i munden på ham, som han jo kun kan gabe over, ikke bide i. Det vil han føle er ubehageligt og derfor stoppe med at bide jer.

Bideproblemet kan også skyldes han har ondt, og derfor vil undgå berøring af jer.
Men så bider han først, når i tager fat i ham, eller nusser ham, når i sidder sammen i sofaen. Så må i få dyrlægen til at tjekke ham.

10-01-2017, 20:52

Altså han begynder at bide i os når han gerne vil have kontakt. Vi har prøvet så vidt det er muligt at give ham noget han må bide i, med det samme han gør det i os, og som du skrev, efter vi sagt nej.

Jeg har også prøvet det med knøtnæve, han bakker bare længere tilbage - selvom jeg "presser" ham lidt samme vej for at min hånd bliver i hans mund tik han synes det er ubehageligt (som du skrev, eller er det forkert?) men han formår stadig at kunne finde en måde at bide i min knyttede hånd..

Vi har snakket om at få ham kastreret - kan det dæmpe på noget af det?

Vil også prøve med den papkasse og hans legetøj og det i, og se hvad han siger til det

12-01-2017, 10:17

Det er så ikke knytnæven du skal bruge. Når han alligevel forsøger at bide i din hånd. Det må jo ikke blive til "slagsmål" imellem jer.

Tænk mere på om han er understimuleret. Som jeg skrev i første linie af mit første indlæg. Der findes mange små hundelege, i kan forsøge hvor han skal bruge sit hoved.
Foruden almindelig træning i sit, gå på plads, dæk, apport, rul rundt, ligge død o.s.v.
Eks. læg en godbid under en plast tallerken, søge madgodbidder ude på græsplænen, eller gemt inde i huset.

Selv havde vi problemet om aftenen med vores første hvalp. Når vi efter aftensmaden og han var luftet, satte os i stuen for at se TV. Så startede han sine "unykker. Han bed ikke i os, men løb rundt i stuen med sofapuder, eller vendte hjørnet af gulvtæppet og bed en tot af underlaget. Jeg var efter ham, sagde nej Bonzo, hvilket selvfølgelig ikke virkede. Tværtimod synes han "legen" var meget sjovere. Nu havde han jo fået den kontakt med mig han søgte.
Jeg blev heldigvis klogere, og da vi i stedet legede med ham FØR vi satte os i sofaen, bare 5-10 min. Så var han klar til hvil i hundekassen, som også stod i stuen.
Vi fik fred, og med en glad og tilfreds hund, kunne vi så se TV, resten af aftenen.

At lade ham kastrere hjælper ikke på jeres problem, da det jo ikke er et hormonalt problem. Han vil stadigvæk være lige kontaktsøgende overfor jer.