Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 05-12-2016, 17:49

7 måneder gammel hvalp er stadig ikke renlig??

Hej
Vi har en 7 måneder gammel hvalp (malteser) som endnu ikke er renlig. Vi fik ham da han var ca. 12 uger, og tror ikke han er blevet trænet i det hos tidligere ejer. Siden vi har fået ham, har vi luftet ham 1 gang timen, givet ham godbid med det samme og givet ham en masse ros... Men han kan ikke finde ud af at sige til, når han skal - Det skal lige siges, at han sagtens kan holde sig, når han er alene hjemme i løbet af dagen, hvilket er omkring 7 timer. Hvad gør vi forkert, eller hvad skal vi gøre mere??

Hilsen Maibritt

Skriv et svar til indlægget06-12-2016, 09:56

Når han kan holde sig alene hjemme i 7 timer, fejler blæren ikke noget. Så hvorfor lufter i ham så 1 gang i timen, når i er hjemme ? Han når jo så aldrig at blive "trængende", og lærer derved ikke at "sige til" og gå til døren.
Han må også have svært ved at få ro og hvile sig, når i er hjemme.
Prøv at indføre faste tider eks:
Fodring 2-3 x dgl. morgen, middag eller tidlig eftermiddag, og lige før i spiser aftensmad.
Gå-ture ½ time efter morgenmad og frokost, og efter i har spist aftensmad.
En hund skal selvfølgelig også aktiveres især ved brug af sit hoved, men også have mulighed for ro og hvile flere gange dgl.
I øvrigt er det flot han kan være alene hjemme 7 timer dgl. Uden problemer og uden at besørge på gulvet. FLOT. Vær glad for han har lært og vænnet sig til det.

06-12-2016, 21:00

Super. Tak for svar :) Vi har i noget tid kun luftet ham hver 2. time i stedet for. Men vil da helt sikkert prøve det du skriver :) Så vi prøver at lufte ham de tre gange i løbet af dagen?
Der er rigeligt med aktivering, da vi træner hver dag - nogle flere gange, og der bliver leget en masse :)

06-12-2016, 21:07

Forresten, så spiser han sjælden op med det samme der bliver sat mad frem til ham. Han får det om morgenen, tager måske lidt, og ellers rører han det faktisk ikke indtil vi kommer hjem igen. Nogle gange har han så spist op, men det er dog sjælden. Er der noget vi kan gøre for at han spiser op? Vi har prøvet at fjerne det 1/2 time efter, at vi givet ham maden (i noget tid) men han virker ikke til at lade sig genere..

07-12-2016, 12:32

Mange hunde understimuleres, men pas også på med overstimulering, formeget aktivering og motion, indendøre kan også være årsag til han ikke kan holde sig.
Afmål madrationen han får 2-3 x dgl. og lad ham spise det han vil. Hunde skal altid have adgang til vand, men ikke have mad stående fremme hele dagen.
Det kan fremme appetitten, med faste spisetider, og regulere især hvornår de skal af med afføringen.
Hvis i har have, synes jeg også i skal lukke ham derud et par gange om dagen, i kort tid, nu det er koldt, går han sikkert hurtigt til havedøren igen for at komme ind. Også uden nødvendigvis at have besørget.

07-12-2016, 20:55

Ak ja, nogle hunde spiser for meget, alt og altid, hvis de får lov, det gjorde mine Beagler.
Andre hunderacer spiser for lidt, eks. din hund. Hvis han får store hundegodbidder når i træner og leger med ham, så mættes han måske af dem.
Jeg brugte altid godbidder fra madskålen. I kan prøve at blande noget hundemad fra en dåse i samme mærke som tørkosten. Det "dufter" dejligt i en hundesnude, så spiser nogle hunde hurtigere al deres mad i skålen.

08-12-2016, 10:41

Det kan være vi skal prøve det så :) (dåsemad) Vi har brugt både pølser skåret i stykker og noget tørfodder når vi træner - selvom det kun er ca. 5 min pr. gang, kan det da sagtens være han når at blive mæt ;);

Jeg siger hvert fald mange tak for dine råd og tips :) - Vi vil forsøge os frem :)

08-12-2016, 15:24

Jeg mente at i kan prøve at blande dåsemaden sammen med tørkosten i hans trug.
Og så kun bruge tørkost som godbidder ved træning.