Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 13-11-2016, 13:31

min hund respekterer mig ikke.

hej. Min hvalp på 5 mdr. respekterer ikke mit nej osv.
Når vi går tur finder han altid noget som han vil spise, og self. er det altid når han går uden snor. Jeg siger "fyy" eller "nej!", men han reagerer slet ikke på det. Så går jeg hen til ham, men han flygter væk fra mig med det han havde fundet. Hvis jeg får fat på ham tager jeg ham i nakkeskindet og ligger ham ned, tager ham på næseryggen og siger "fyy". Men så når jeg giver slip tager han det bare igen og ignorer mig.

Han bider mig også rigtig tit og nu har han fået voksentænder og er blevet meget stærkere, så det gør ondt! Så sker det præcist som det overstående (hvis det ikke bare det er et lille nips). Jeg tager ham i nakkeskindet, siger "fyy", slipper, og så begynder han at gø af mig eller gøre det igen.

what to do? hvordan kan jeg reagere bedre så han respekterer og lytter på mig?

Skriv et svar til indlægget14-11-2016, 09:51

Hej Frederikke.
Din hund reagerer naturligt, overfor dig, som den vil gøre overfor en anden hund. Og som sådan betragter han derfor også dig.

Din hund har du givet "fri" ved at lade ham løbe løs rundt.

Så finder han noget han finder interessant, og snupper det. Enten noget spiseligt eller bare en ting, som han så betragter som sit "bytte".
Så løber du efter ham, som en anden hund, der vil tage "byttet" fra ham, han måske allerede har spist. Du tager fat i ham, skælder ud , sikkert med høj stemme siger du "FYY eller NEJ", = du gør som en hund, samtidig med du "overfalder" ham ved at tage ham i nakkeskindet og lægger ham ned.
Samme adfærd som en hund, der "overfalder" en anden hund, for at få "byttet".
Derfor reagerer din hund - for at forsvare sig selv og sit bytte, - hvis han stadig har det i munden, ved først at flygte, men når han er fanget ved at bide dig. Anden mulighed har han jo ikke.
Han vil aldrig få respekt for dig, ved denne opdragsmetode, tværtimod udvikle sig til enten en aggressiv eller bange hund. Derfor er det godt du spørger, om du kan reagere bedre på en anden måde.
Stop straks med at tage ham i nakkeskindet og "nedlægge" din hund.
Gå ture med din hund i snor, kun løs på indhegnede områder, hvor han ikke kan finde noget han ikke må spise eller lege med.
Når du lufter ham i snor, så hav altid nogle godbidder i lommen, og sørg for at have god kontakt til ham. Finder han noget "forbudt" på hans vej, især det han kan tage skade af at spise, så vis ham din godbid, sig roligt men bestemt "SLIP" som så får hvalpen til at spytte det forbudte ud, for at få sin godbid.
"Slipkommandoen" du må se at få øvet hjemme
Ærgeligt du ikke har brugt denne "bytteleg", allerede fra du fik ham, hvor han kun havde mælketænder, som hvalpe snapper hinanden med i leg . Snapperiet fortsætter de jo med, når de flytter ind hos deres nye familier, både i leg og når de tager "forbudte" ting. Det har du sikkert også oplevet.
Din hvalp er nu 5 mdr. Jeg håber det lykkes for dig, at få ændret hans adfærd overfor dig, ved du anvender en anden ikke voldelig adfærd i opdragelsen, kun derved bliver han en glad, tryg og velfungerende hund, med respekt for dig.

"Forstå din hund, før du forventer den skal forstå og respektere dig ".

12-01-2017, 14:50

Præcis hvad Aase siger.

Slip-kommandoen er rigtig god! Hver gang Indra tager noget på en gåtur, som hun ikke skal, så siger jeg "slip", og så slipper hun det og får en godbid for at slippe. Vi kan gøre det samme med hendes legetøj.

Øv dig i at bytte med hunden - Har den en bamse i munden? Hold en godbid foran næsen på den, sig slip, og så snart den slipper bamsen, så giver du den godbidden og roser. Det samme hvis den finder noget på jeres gåtur. Aldrig jagt hunden, fordi så gør den det, som de gør - løber afsted med "byttet". At kalde på sådan en hund kan man ofte heller ikke, så enten skal du beholde den i snoren, og hvis ulykken er ude, så vil jeg prøve at cirkulere rundt om hunden, lade som om du bare går rundt og kigger. Hvis hunden så på et tidspunkt ligger sig med byttet, så ville jeg tage en godbid og sidde med den og være helt "Mmmmm, hvad har mor, hvad har mor!" - så kommer den garanteret rendende hen til dig, fordi den er nysgerrig, og så giver du godbidden, og kan så gå hen og tage det andet fra den.