Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 17-10-2016, 08:45

Hvordan får vi vores hvalp til at sove om natten?

Hej,
Vi har lige fået en lille hvalp (bomuldshanhund) på 8 uger. Vores problem er, at han ikke vil sove om natte, så vi er fuldkommen udkørt. Han farer rundt og vil gerne læge og er lysvågen. Hans kurv ligger nede foran vores seng, så han kan se os.

Vi vil helst holde ham nede fra sengen. Så han skal helst lære at sove i sin egen kurv, og på sigt lære at sove i gangen i sin kurv.

Har I nogle gode råd, så vi igen kan få vores nattesøvn?

Dbh.
Kathrine

Skriv et svar til indlægget17-10-2016, 09:26

Når han senere skal tilvænnes at sove i gangen, så prøv at vænne ham til det allerede nu. I de første dage, evt. 1 uge, kan en af jer så sove på en madras ud på gulvet hos ham, så han føler sig tryg, og ikke hyler hele natten.

Når han er tryg, og sover kan du så liste ind i egen seng. Lad din dyne og madras blive, det kan ske han så flytter sig fra egen kurv, dertil. En dag kan han sove alene, bag lukket dør, eller et børnegitter i gangen i sin egen kurv. Selvom du ikke sover hos ham mere.
Lige før i så går i seng, luft ham, luk ham ud i gangen, giv en godbid, sluk lyset og luk døren.

Han skal som babyer vænnes til at kende forskel på nat og dag. Så fodring, aktivering og evt, luftning ikke sker om natten. Det er snart vintertid. Mørkt og koldt. En avis på gulvet om natten i gangen kan sagtens være hans toilet.