Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 16-10-2016, 19:52

Hundehvalp svær at få renlig

Min hvalp er 13 uger og tisser stadig inde. Jeg er ude i haven med ham mange, mange gange om dagen, og et par gange om natten. Jeg holder øje med ham konstant, og han kommer ud hver gang han har spist, drukket, leget, sovet eller bare hvilet sig. Jeg bliver ude i haven hos ham indtil han har gjort det han skal, men alligevel går det galt inde i huset et par gange om dagen. Jeg går ud med ham når han snuser i gulvet, render rundt om sig selv og i det hele taget ser ud som om han vil gøre noget. Jeg roser ham og giver ham godbidder, når han har tisset osv. ude i haven. Jeg ved ikke hvad jeg mere kan gøre. Jeg går tur med ham tre gange om dagen, men han gør ingenting når vi går tur.
Jeg er godt klar over at han kun er 13 uger, men jeg synes alligevel snart han skulle begynde så småt selv at sige til når han skal noget.
Har I et godt råd ?

Skriv et svar til indlægget17-10-2016, 09:06

Du skriver ikke hvordan du fodrer ham. Alligevel vil jeg foreslå regelmæssig fodring, 3 x dgl. Lad ikke maden stå fremme hele dagen, så han går og småspiser.
Når du går i haven for at han skal besørge, så vælg og gå ud samme sted med ham i snor, hver gang. For at lære ham, det er her han skal besørge. Bliv selv stående, indtil han har tisset, ros lidt, og gå ind igen.
På gåture, som jo skal være ret korte for en lille hvalp på 13 uger, har han endnu ikke "trang" til at besørge, hvor andre hunde gør, mere lyst til at opleve alt det nye på hans vej. Men det skal nok ske med alderen.
Hav tålmodighed, hunde udvikler sig forskellige ligesom børn gør . Du gør allerede meget rigtigt, for at han skal lære at blive renlig.

17-10-2016, 17:11

Det er meget forskelligt, hvornår hvalpe bliver renlige. Det kommer også an på årstid og hvor og hvordan de har boet og er præget hos opdrætteren.
Du kan ikke forvente han siger til, fordi du ønsker det. Men hvis han inde løber rundt på det bare gulv, så kan du prøve at lægge en avis ved havedøren. En avis plejer at være tiltrækkende at besørge på. Ved havedøren kan du så være heldig at snuppe ham, og få ham ud i haven.
Min første hvalp opholdt sig i køkkenet, i alenehjemmetimerne og om natten, hvor vi har vinyl på gulvet. Der lagde jeg gårsdagens BT. Den virkede fint som "toilet", indtil han var ca. 5 mdr. og kunne holde sig i længere tid. Så var avisen tør, revet i 1000 stykker, og han var kommet over "ble-alderen", så avisen kunne undværes.
Om dagen blev han fodret og luftet regelmæssigt, gik i haven, og var tilvænnet sit toilet bag huset på pladsen under tørrestativet.

23-10-2016, 13:55

Jeg fodrer ham med hvalpefoder fra dyrlægen tre gange dagligt, som han var vant til at blive der hvor vi købte ham. Desuden har han en skål vand stående lige udenfor terrassedøren . Og en inde i køkkenet selvfølgelig ved siden af madskålen.

23-10-2016, 14:05

Jeg har ham kun i snor, når vi går tur, ikke ude i haven. Men han besørger tit det samme sted i haven alligevel. Jeg ved ikke rigtig om jeg synes det der med avisen er en god ide. Så skal han jo først lære det, nu hvor jeg har gået rundt i haven med ham siden vi fik ham, og bagefter skal han så lære at gøre det ude i haven igen. Det orker jeg simpelthen ikke ! Jeg foretrækker at fortsætte som jeg er startet, og så håbe på at han bliver renlig på et tidspunkt. Men jeg tvivler på at det nogensinde vil lykkes. Han kan nogen gange tisse ude to til tre gange på en time, og alligevel går han lige ind og tisser på gulvet. Det er håbløst. Jeg har forsøgt at lade ham gå alene ude i haven fordi jeg synes han burde lære at være alene ude engang imellem, men det hjælper ikke. Han går lige ind og tisser eller "det andet" på gulvet. Hvis han ikke er renlig når han er et halvt år, opgiver jeg.

24-10-2016, 14:55

Hvis han tisser samme sted inde, kan det skyldes at han kan lugte, der har han tisset før. Du kan vaske gulvet med rodalon.
Du kan udelukke blærebetændelse, ved at få tjekket en urinprøve hos din dyrlæge.

28-10-2016, 07:27

PAS PÅ med at bruge Rodalon,- har læst om hvalpe, der slikkede på gulvet efter rodalon vask, - de døde een efter een ! Blot til info !!

28-10-2016, 10:41

I starten da vores hund var hvalp, tissede han også indenfor mange gange i løbet af dagen og natten. Til hundetræning fik jeg det råd, at afgrænse det område han kunne være på, specielt om natten og når han var alene hjemme. Vi lukkede af, så han kun kunne være i soveværelse og entre. Og virkningen var aldeles imponerende, Silas stoppede med at tisse indendørs med det samme og der har ikke været uheld siden. Fik fortalt at hvalpe ikke kan overskue for stort territorium og når de ikke har overblik over, hvor der territorium er, tisser de bare indendørs. Ved at afgrænse så hvalpen kun har et lille område, vil den stoppe med at tisse i "sin egen rede".
Håber du kan bruge ideen.

03-11-2016, 19:16

Tak for svaret. Vi har afgrænset, det gjorde vi efter en tre uger for at se om det hjalp. Vi lukker døren ind til de andre rum, når vi er i stuen, og ligesådan når vi er i køkkenet er døren lukket til de andre rum. Det har også hjulpet, og Bjørn er ved at være renlig, men der sker stadig uheld inde, hvis vi ikke holder øje med ham hele tiden. Dog er han så småt begyndt at gø og gå til døren, når han skal noget, men han gør INTET hvis vi ikke er ude hos ham i haven,og det er dæleme anstrengende ! Hvad gør vi ved det ? Hvis vi ikke er sikker på, at han var gjort noget i haven, er det sikkert at han gør det når han kommer ind. Surt.

04-11-2016, 13:47

Hej Ebba. Du har ret i det er anstrengende at få en hundehvalp. Det kræver både tid, og tålmodighed, ofte ændringer i sin dagligdag, at opdrage, aktivere, lufte og især at forstå sin hunds behov for tryghed og samvær er vigtigt, så den udvikler sig til en glad velfungerende familiehund.
Vis den derfor aldrig hvor surt og besværligt, du synes det er.
Held og lykke, jeg håber ikke du giver op overfor disse "udfordringer" som er helt normale ved anskaffelse af en hundehvalp.

05-11-2016, 17:37

Jeg har nu aldrig været i tvivl om, at det er både tidskrævende og besværligt at have en hundehvalp. Vi har haft hund i 40 år, så jeg ved godt hvordan det er og hvad der kræves. Og vi er meget glade for vores hvalp, og skælder hverken ud eller råber ad ham. Men vi har haft fire "brugte" hunde også, og de er noget nemmere at have med at gøre når man får dem. De er både opdraget og renlige