Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 30-09-2016, 17:25

Det bedste tidspunkt at få hund

Hej,
Min kæreste og jeg vil gerne have en hund. Vi vil gerne have en Nova scotia duck tolling retriever, men vi ved ikke, hvornår anskaffelsen af sådan en hvalp er bedst. Vi har overvejet at få en til december, da min kæreste er meget hjemme fra studie i den måned. Vi har hørt, at det ville være godt, hvis man var mere eller mindre hjemme hele tiden i 2-3 uger til at starte med, er det rigtigt? Er der nogle der kunne råde os til det perfekte tidspunkt til anskaffelse af en hvalp? Vi vil jo gerne give hunden det bedste liv, så dens behov kommer først

Skriv et svar til indlægget01-10-2016, 08:43

Hej Du skriver:
Vi har hørt, at det ville være godt, hvis man var mere eller mindre hjemme hele tiden i 2-3 uger til at starte med, er det rigtigt?
Ja det er rigtigt.
I de uger kan i så bedre træne /tilvænne hvalpen til at være alene hjemme, samt lære den at besørge ude.
Give den tryghed, aktivere den, og lære den at kende.

Du skriver:
Er der nogle der kunne råde os til det perfekte tidspunkt til anskaffelse af en hvalp?
Den bedste årstid er om foråret, eks. i forbindelse med helligdagene og nogle feriedage.
Eller i jeres sommerferie.

Hvis i vælger at få en hvalp i december, så kig jer allerede om nu, efter opdrættere til den race i ønsker. Gå på udstillinger f.eks.

01-10-2016, 10:03

Tusind tak for hjælp. Så må vi ud og kigge efter opdrættere :)

01-10-2016, 20:48


God fornøjelse og held og lykke, med at besøge og vælge den helt rigtige hvalp hos en god seriøs opdrætter. På DKK - og raceklubudstillinger, vil i være godt hjulpet til det.


01-10-2016, 21:13

Skønt! Det vil vi prøve :)

03-10-2016, 19:46

Vi fik vores hvalp i sommerferien hvilket var perfekt. Det viste sig nemlig at den bette ikke var meget for kulde, så processen omkring renlighed blev afhjulpet af det lune vejr. Det kan være en udfordring at få en lille hvalp udenfor og skabe gode oplevelser omkring toilet hvis den storfryser i januar.

Omkring ferie ja så må 3 ugers ferie være minimum. Kommer også an på hvor meget den skal være alene hjemme derefter. Tommelfingerreglen siger at en hvalp kan holde sig det antal mdr den er gammel plus 1 i antal timer. Så 12 uger gammel hvalp altså kun i 4 timer! Det holder meget godt hos os.

04-10-2016, 08:44

Jeg er helt enig med Helena.
Den "tommelfingerregel" er ny for mig, men lyder meget fint vejledende.
Vi var min mand, mig og vores 12 årige søn, på skift hjemme i 3 uger i forbindelsen med skolernes efterårsferie. I disse uger blev hvalpen renligheds trænet og tilvænnet at være alene hjemme.
I alene-hjemme-timerne,- og om natten - har jeg brugt at lægge en avis på køkkengulvet, hvor min første hvalp opholdt sig. Han var alene max. 5 timer dgl.
5 mdr. gammel brugte han den ikke mere som toilet, rev den bare istykker, så kunne vi tage den fra ham. Han kunne nu samtidig med tandskiftet, undvære sin "ble".

05-10-2016, 18:24

Tak for råd. Det vil vi helt sikkert tænke over. Jeg tror, vi venter til sommer, netop fordi det er koldt for en lille hvalp i vinterperioden. En avis på køkkengulvet, kunne også være god nok, når den skal være alene :)