Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 27-09-2016, 20:48

Shiba som begynderhund?

Vi påtænker at købe vores første hund (det skal dog siges, at jeg har haft dansk-svensk gårdhund hele livet, indtil jeg flyttede hjemmefra), og vi er ret forelskede i shibaen. Vi har dog vores betænkeligheder, da den mange steder på nettet beskrives som meget stædig og af og til aggressiv over for andre børn og hunde. Hvor stort et problem er dette? Er det noget man kan socialisere/træne sig fra, eller vil det altid være en tendens hos shibaen at være lidt aggressiv? Vi har desuden talt med en opdrætter i dag, som siger, at shibaen ikke er en hund, man sådan lige lærer at gå uden snor fx, da den er ret "strejfende".

Om os: ungt par uden børn (indtil videre), som bor i lejlighed, men er klar på at gå masser af ture og deltage i hundetræning. Vi vil have en lille hund, som er meget intelligent, rimelig aktiv, men som også gerne vil "følge flokken" og putte med os i sofaen.

Nogen der har erfaringer med shibaen, som kan svare? :-)

Skriv et svar til indlægget18-10-2016, 18:21

Jep jeg har 1 shiba og 1 siberian husky

Du skal ikke bekymre dig omkring aggression eller stædighed ja denne hunderace har et flot lidt stædigt instinkt og en god omgang selvtillid men en hver hund er forskellig og du kan virkelig ikke stole på en hjemmeside tro mig den har brug for at komme ud ja men hvis den er vandt til at bo i lejlighed så vender den sig til det hvis den er vandt til at bo på en bondegård med flere kvadratmeter have så er det det den er vandt til og hvis du fx tager en hund der er vandt til at være ude HELE TIDEN så bliver det et problem at den skal være mere inde men hvis i får en hvalp der ikke er vandt til noget endnu så er det jer der vender den til noget

Håber dette gav lidt hjælp :-)