Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 25-09-2016, 13:20

Unghund ( alene hjemme )

Hej alle hundeejer. Jeg håber i kan hjælpe mig og min unghund.
Jeg har en dejlig tæve på lidt over et 1, som havde voldsomme alene hjemme problemer da hun var lille. Pga hun stod og hylede og ødelagde alt valgte vi at købe et bur som ALTID er åbent. Det hjalp meget og vi har ikke haft problemer siden troede vi. Vores nabo kom i dag og fortalte at hun står og piver, ikke tit men nogen gange. Vi optog hende og det passede desværre.
Hun stod og piv on/off det første kvarter og efter var hun stille indtil vi kom hjem.
Det skal siges at min hund er meget knyttet til mig og elsker at være tæt på os.
Hun har kun køkkenet, radioen er tændt og har altid et ben som hun kan hygge sig med når hun er alene.
Nogen gode råd?
Tak på forhånd!

Skriv et svar til indlægget29-09-2016, 09:00

Hos dyrlægen kan man købe naturmidler mod bla. separationsangst.
Selv har jeg med held prøvet DAP spray på en klud om halsen og på hundetæppet, ved angst mod at køre i bil. 15 min. før vi kørte hjemmefra.

Det er fint hun opholder sig i køkkenet med en radio tændt, aldrig nær gadedøren.
Lad hende også stadig have sit bur med åben dør, som en "hule" hun kan finde tryghed i.
Godt hun ikke har legetøj, Alenetid er sovetid.

Nu er hun vant til at have et tyggeben, så det er nok ikke en god ide at tage det fra hende, men prøv at smide benet og nogle få mad-godbidder ind i buret, når du går hjemmefra, så lægger hun sig måske til at sove i buret, uden først at løbe rundt og pive.

At hun stopper piveriet efter et kvarter, og ikke ødelægger noget er også godt.

10-10-2016, 18:08

Håber inderligt i får løst problemet, det er så synd når en hund er bange/angst for at være alene. Det er mange gode råd man kan følge og en adfærdsbehandler kan være en løsning. Det er sjældent det bare løser sig selv. Min hund er også meget knyttet til os/mig og vi har prøvet ALT. Til sidst ku vi ikke mere og jeg ville heller ikke af med min hund eller acceptere at han var angst og stresset. Satte annonce i lokal avisen og fandt to skønne familier, ældre mennesker, som elsker ham og passer ham på skift, han er aldrig alene. Der er to familier som har glæde af ham, 3 incl. os, det fungerer perfekt. Det er ældre mennesker som nyder ham og som ikke vil anskaffe sig egen hund pga alder og udgifter samt det at være bundet hele tiden. Vi har fået ekstra "familie" og alle er glade

12-10-2016, 16:53

Når piveriet ophører efter et kvarter, og hun ikke ødelægger noget, så synes jeg ikke, du skal være så bekymret. Så er hun jo ½ vejs tilvænnet. Og har accepteret du gik. Men prøv alligevel med de råd, jeg skrev, som virke beroligende og giver tryghed.
Overhold dog alenehjemme-tiden til max. 5 timer, for mange timer alene kan nemlig give problemer.
Har du brug for hun skal være alene i flere timer, vil jeg anbefale en person henter hende hjem til sig , indtil du kan hente hende hjem. Eller hun afhentes til hjemmebesøg hos hundevenlige mennesker.