Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 10-09-2016, 22:38

alene hjemme

Hej
Vi har en labrador hvalp på 18 uger og hun har indtil i dag været alene op til 5 timer. Da hun var 12 uger havde vi problemer med at hun bed i væggen og rev tapet af. Men det skete kun 3 gange og vi kiggede på de ting hun havde og tog legetøj fra hende og gav hende kun bideting når vi gik fra hende og det har fungeret rigtig godt, hun har ikke bidt yderlig i væggen og når vi kom hjem lignende hun en der havde lagt i koma, af søvn. Nu er jeg lige kommet hjem fra en middag og vil prøve at se om hun ikke kunne være alene hjemme i 7 timer, ikke fordi det er en nødvendighed i hverdagen endnu da jeg studere over nettet, men til januar gerne skulle have et almindeligt fuldtidsjob. Hun har denne gang bidt et nyt sted i væggen. Er hun angst præget? Keder hun sig? Vil ikke sige hun er understimuleret, vi var tidligere i dag i hundeskoven og lege med andre hunde, og fik hende selvfølgelig til at falde til ro inden vi gik, og da jeg kom hjem lå hun også og sov. Eller kan det være over stimulering. Skal dog lige siges at hun er i gang med at skifte tænder :) men hun havde tygge ting ved sig :) håber i kan komme med nogle gode råd, til en bekymret hundemor <3

Skriv et svar til indlægget11-09-2016, 09:27

Hej Rikke.
Når hun i 6 uger har været vant til at være alene hjemme, uden problemer, tror jeg ikke hun har bidt i væggen på grund af angst.
Men jeg tror du skal tænke på, hvilke forandringer der var for hende i går, hvor dagen var anderledes, både m.h.t aktivering, alenetid på dagen, og antal timer.
Hunde er "vanedyr", og mest trygge ved gentagelser, især når de lades alene hjemme.
Tænk også på det, når hun skal til at være alene en hel dag, skal tilvænningen ikke ske for brat. Forhåbentlig klarer hun de lange dage alene hjemme.
Hun kan selvfølgelig p.t. være påvirket af tandskiftet. Men det vil du så også se, når du er hjemme. Nu har hun tygget i væggen igen, så jeg synes du skal sprøjte noget "gå væk hund" på det sted. Så det ikke virker tiltrækkende mere.
Normalt går jeg ikke ind for man lader hunden have tyggeting, når den er alene hjemme. Alene-hjemme timer er sovetid. Det skal i hvert fald være ting, den ikke kan komme til skade med. Selv plejede jeg kun at give lidt godbidder, smidt på gulvet, når jeg gik hjemmefra mine hunde. Når de så jeg tog overtøj på og tasken ikke deres snore, så sad de bare og ventede på godbidderne. 5 min. efter de var forladt, og havde spist deres godbid, sov de i deres hundesenge.
Jeg havde i flere år 5 tæver, som var adskilt bag hundegitre i 2 + 3 hvert sted. Men de var højst alene i 5-6 timer dgl.
P.T. synes jeg ikke du skal være bekymret, men lade hende være alene, som hun fint har klaret i de 6 uger.
Tyggeriet i væggen kan jo være af grunde, jeg har nævnet her, du allerede også selv har tænkt, som hun derfor ikke behøver at gentage.