Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 09-09-2016, 21:48

Akut hjælp! Min nye hund bider!

For at gøre en lang historie kort, er jeg for førte gang blevet hundeejer og skal have hende med hjem fra Spanien her på tirsdag. Hun stod til et liv på shelter elever værre, aflivning.
Men problemet så at sige, med denne hund, er at jeg ikke aner dens baggrund udover den er blevet reddet fra mishandling på et shelter hvor hun har været spærret inde og nok blevet tævet og sådan. Kan man lidt fornemme på adfærden.

Da det jo er min første hund aner jeg ikke en pind og vil bare alt godt for dette enormt søde væsen. Jeg vil give hende masser af kærlighed og et godt hjem! Men ...

Hun har det med at snappe i stressede situationer (hvilket jeg forstår). Jeg forstår hun har været udsat for en masse forfærdelige ting og derfornogså reagere sådan. Hun er 4-5 år og det har derfor stået på mange år, desværre.
Jeg respekterer når hun knurrer og ikke vil give mig legetøj og lignede. Men i dag havde hun lige været oppe og ringe, altså set en kat og hundene i andre haver gøede og hun havde fået godbidder. Så ville jeg bære hende ind i stuen i sofaen (af sikkerhedsgrunde for min mors katte). Jeg var usikker fordi hun var oppe at ringe og jo havde snappet ud efter mig dagen før. Da jeg tog om hendes mave bed hun kig i hånden og løb herefter ind og gemte sig på en hylde.

Jeg kan derfor se hun ved det er forkert. Mit spørgsmål er, hvordan opbygger vi tillid og hvordan lærer hun at hun ikke må bide mig?
Jeg et meget frustreret. Jeg ved hun kan mærke jeg er nervøs men det er en følelse jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med. I næste uge skal vi være alene hver dag og jeg frygter lidt hvordan det vil gå, hvem der bliver bossen derhjemme.
Hmm

Skriv et svar til indlægget10-09-2016, 14:39

Den stakkels voksne gadehund, du gerne vil give et godt hundeliv, og derfor tage med hjem, tror jeg ikke du kan redde. Den har alt for mange dårlige oplevelser i "bagagen", som kræver en ejer, med mange års erfaringer med problemhunde.
En ejer der er 100 % god til at læse hundesprog.
Den har allerede bidt dig, ikke fordi den er aggressiv, men fordi den er bange, eks. da du ville bære den væk. Da den slap fri gemte den sig, også fordi den var bange.
Du skriver du ikke har haft hund før, er nervøs og ikke aner, hvordan du skal opbygge en tillid jer imellem. Desværre tror jeg ikke det vil lykkes, så det bedste du kan gøre for hunden vil være at tage den til dyrlægen i Spanien, og give den fred. Så lider den ikke mere.

10-09-2016, 22:01

Det lyder som om du har anskaffet dig en utrolig skadet hund som bider først og spørger bagefter.

Jeg synes det er en flot gestus at adoptere gadebunde, men netop grundet deres tvivlsomme fortid har jeg selv svært ved at stole på dem - vi oplevede desværre at en bosnisk gadehund bed og ruskede vores 10-uger gamle labrador-hvalp i bagbenene og siden har mistilliden og tvivlen siddet fast.

Anyhow... Hvis du vælger at beholde hunden har du meget arbejde foran dig!
Du er nødt til f.eks at lære hunden at blive berørt over hele kroppen. Du kan ikke bare gå ud fra at du kan løfte den hvis den er vant til at fysisk kontakt er lig med smerte. Du er nødt til at starte helt fra bunden med alting - tillid, træning, socialisering osv.
Det er et meget stort job at have en hund - specielt en gadehund med en overordentlig stor bagage.