Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 26-08-2016, 20:45

Provinshund til storbyen

Vores 8 årige hund har boet i en rolig provinsby hele sit liv. Nu er vi flyttet i lejlighed i centrum af Aalborg, og da vi ikke længere har egen have, sørger vi for at gå med hunden minimum 5 gange om dagen. Hunden viser desværre klare tegn på angst og overstimulering når vi går med ham, der er nye lyde, biler der gasser op, og et utal af mennesker omkring ham (+ Fulde råbende mennesker om aftenen).

Vi sørger for at gå ned at de stille veje, men på visse tider af døgnet er det uundgåeligt at sikre ham en rolig gå-tur.

Er der nogen som har erfaring med at flytte hund fra hus til lejlighed? Og evt. kan fortælle om hunden blot skal have tid til at vænne sig til de nye omgivelser? Pt. trækker han hurtigt (og hårdt) tilbage mod hjemmet og han er forholdsvis utilregnelig og løber i alle retninger uden varsel hvis han hører høje lyde.

Det skærer selvfølgelig i vores hjerte at han har det sådan, så vi tager i mod alle råd og erfaring vi kan få.

Tusind tak :)

Skriv et svar til indlægget29-08-2016, 08:17

Det er en stor mundfuld for en hund at flytte fra ro og fred, og til storbyens mange indtryk.
Det kræver megen træning og en langsom tilvænning. Start med at gå den samme tur hver gang, i hundens tempo. Lad den undersøge de nye lyde og dufte, og lad være med at gøre turene for lange i starten.
Hvis den bliver forskrækket over en lyd, så lad selv være med at reagere på det - udvis ro og overskud. Vis evt. hunden hvor lyden kommer fra, så den kan se det ikke er noget farligt.
Efterhånden kan turene udvides, men det skal ske gradvis over lang tid og med masser af positiv forstærkning.

29-08-2016, 14:15

Jeg er helt enig med Kaj Lauritzen. I skal udvise ro, absolut ikke vise det gør ondt i jeres hjerter. Tværtimod, istedet evt. med lys stemme sige, det er ikke farligt.
Det er slet ikke ualmindeligt, hunde reagerer med angst overfor det, de møder på nye steder. En af de kennelhunde, vi havde overtaget 7 år gammel, reagerede lige sådan, da hun flyttede fra kennelen, ude på landet hjem til os. Vi bor i et almindeligt villakvarter, hvor der også er noget støj fra busser, knallerter og biler. Hun ville også helst tilbage fra gå-ture, og besørge gjorde hun slet ikke, før vi var helt hjemme. I starten besørgede hun også indendørs. Havde ingen forstand på forskellen mellem græs og gulvtæpper. Så jeg gik i gang med hvalpetræning for at få hende renlig.
Jeg har også oplevet "angstproblemet" med de andre hunde, som vi altid havde med i lejede sommerhuse. En aften vi gik tur, havde folk sat deres sorte sække ud ved vejen til afhentning af storskrald. Da hundene så de "farlige" tingester, gøede de ad dem.
Jeg tog dem med hen mod en sæk, rørte ved den og sagde: "Se den er ikke farlig." Langsomt nærmede de sig, for at snuse til sækken, og stoppede så deres gøen.

Men prøv at undgå han møder larmende fulde folk, der også lugter af røg og alkohol.

På samme måde vænner man også hvalpe til "farlige" ting i og udenfor hjemmet eks. støvsuger, cykler, TV, radio m.m. Bedst er det selvfølgelig at hvalpe har mødt og er tilvænnet ting, lyde, børn og andre hunde allerede hos opdrætteren. Hvilket da også heldigvis er helt almindeligt hos en ansvarsfuld hundegod opdrætter.

29-08-2016, 18:59

Noget andet der kan være svært for en hund, ved flytning, er at blive ladt alene hjemme, - især ved flytning fra hus til en lejlighed, - er lyde fra naboer og opgangen. Det kan derfor være en god hjælp, at minimere forstyrrelser, ved at lade en radio spille, og undgå at hunden har mulighed for at opholde sig i entreen ved gadedøren.