Indlæg: 21

Oprettet af | Oprettet: 16-08-2016, 13:54

Valg af hund

Hej. Min kæreste og jeg er to studerende, som bor i en studiebolig. Vores bolig minder om et et-plans rækkehus med 2 værelser. Vi kunne godt tænke os en mellemstørrelse hund. Vi er førstegangshundeejere. Jeg har passet hund og taget mig af andre hunde, så jeg har nogen erfaring med det at have sådan en skønt væsen. Vi ved ikke hvilken hunderace vi skal kigge nærmere på, så vi ville høre jer af, om I kender nogle gode racer, som vi kan tilbyde et godt liv. Det skal lige siges, at det gerne skal være en hund, som kan være alene hjemme i noget tid, da vi har skoledage der svinger mellem 4-8 timer ca. Vi har overvejet at få børn inden for de næste 6 år, så det må også gerne være en børnevenlig hund/familiehund

Hvad vi kan tilbyde hunden:
1. Stille og rolige omgivelser
2. Kærlighed
3. Gåture, morgen, eftermiddag og aften
4. Aktiviteter på stort grønt område
5. Let til moderat pelspleje
6. Mindre indendørs plads, dog med lidt udendørsareal i form af fliser og en smule grønt. i form af fliser og en smule grønt.

Mit spørgsmål er som skrevet i teksten: hvilken hunderace kender I til, som vi kan tilbyde et godt liv? :)

Skriv et svar til indlægget17-08-2016, 12:58

Jeg synes det afhænger meget af hvor aktiv en hund i ønsker, hvor træningsminded den skal være, om det er et ønske at den ikke skal fælde for meget, om det er et problem at den gør.
labrador og golden retrivere er måske i større ende, men opfylder vel det meste. Jeg synes Portugisk eller Spansk vandspaniel samt Soft coated weaten terriers er spændende bud og fælder meget lidt, men kræver vist en del aktivering. Engelsk bulldogs er også dejlige, kræver meget lidt, men kan have en del sundhedsudfordringer og er ikke så trænbare. Pudler skulle være eminente familiehunde, meget trænbare, milde i temperamentet (de store ihverfald) kommer i alle størrelser og fælder ikke, men mange skræmmes desværre af deres udseende. Nova Scotia Duck Toller tror jeg også opfylder jeres ønsker men kræver nogen mental aktivering. Der er virkelig mange muligheder, men tror det afhænger af hvilket temperament I ønsker. De fleste hunde kan blive formidable familiehunde hvis man tilgodeser deres behov for aktivering. Jeg har rienseschnauzere og det er den perfekte børnehund.,.,...når den får sine behov opfyldt og opdrages ov socialiseres rigtigt

17-08-2016, 15:54

Vi vil meget gerne have en hund med middel aktivitetsniveau, hvis man kan sige det sådan. Altså det skal ikke være en hund der hele tiden skal aktiveres, da jeg har en anelse om, at den så vil have svært ved at være alene hjemme i nogle timer af gangen, selvom den vil blive aktiveret inden den efterlades, og når vi er hjemme igen. Det skal gerne være en god blanding mellem hyggehund og aktiv hund, da vi selv som personer er begge dele :)
Vi har også tænkt på golden retriever, da jeg kender lidt til racen, og vi har også haft noget labrador i tankerne. De andre vil vi selvfølgelig også give en chance og kigge nærmere på, da vi ikke har haft dem med i overvejelserne.
Vi vil gerne have en hund med mildt temperament

17-08-2016, 16:12

Har kendt til nogen stykker af nova scotia dock tolling retriever. Det er en størrrelse under hyrde hunden og labradoren. Meget klog hund, skal selvfølgelig aktiveres. Gør ikke så meget og er en flot hund.

17-08-2016, 16:30

Den race må vi hellere kigge nærmere på :)
Vi er selvfølgelig også interesseret i blandingshunde, så længe hunden bare har et mildt temperament, er både aktiv men også en hyggehund, og den må helst gø så lidt som muligt, men det er ikke et krav som sådan. Det er bare vigtigt, at hunden vil være god til børn, og have det hyggeligt/sjovt med noget "hjemmetræning" :)
Vi er meget åbne for råd og forslag, da vi ikke er så meget inde i hvilke racer/blandinger der er bedst til hvad osv.

17-08-2016, 20:28

En Beagle kunne også være en mulighed. Du kan læse om den på Beagleklubbens hjemmeside. Det er en mellemstor, børnevenlig familie-hund, der ikke kræver megen pelspleje. Den elsker at blive aktiveret, gåture, den kan klare meget, men også nøjes med mindre. Rolig indendørs, kan sagtens tilvænnes at være alene hjemme, men en hel dag på 8 timer, synes jeg er for meget for alle hunde.

17-08-2016, 20:49

Dejligt med forskellige bud på racer :);
De 8 timer er ikke hver eneste dag, men nogle dage, da det er et fuldtidsstudie vi begge to har. Selvfølgelig har folk forskellige holdninger til, hvor længe en hund skal være alene, men en almindelig familie med to voksne der har fuldtidsjob, og børn der også er i skole og institution, an også have en hund som er alene hjemme omkring de 7 timer, så ville ikke mene det er det største problem, når vi altid er hjemme, når vi har fri :)

18-08-2016, 09:38

Min kæreste og jeg har en labrador og den kan klart anbefales som studiehund :) Det er selvfølgelig individuelt fra race til race og fra hund til hund hvordan de opfører sig og f.eks egner sig som studiehund, men vi oplever med vores at selvom hun er af en større race som fysisk fylder noget, så kræver hun meget lidt for at være glad og tilfreds :)

Vores tæve er knap 9 måneder, og på trods af hendes unge alder, har hun indrettet sig fuldstændig efter vores situation. Jeg er selv studerende, og på dage hvor jeg læser meget, ligger hun sig bare på mine fødder og hviler til jeg er klar til at lege. Hun kommer lige ud at tisse engang imellem, men så ligger hun sig bare igen. Det samme hvis vi f.eks er syge og ikke har overskud til de store ture eller den vilde leg. Hun fornemmer lynhurtigt at i dag er en hyggedag, og så kan hun sagtens bare ligge og putte sammen med os :) Tilgengæld fornemmer hun også lynhurtigt hvis i dag er en aktiv dag, og så er hun helt klar på lange ture, leg og træning. Hun gør meget lidt (kun når der kommer gæster), hun er meget nemt trænbar, og så er hun meget venlig mod alt og alle, så for os har hun hvertfald været det perfekte valg :)

Ifht alene-hjemme-tid: Det er meget individuelt hvordan man ser på det. Vores hund er max alene i 6 timer i hverdagen i og med at hun stadig er meget ung (ca 1 gang om ugen), hvis det er derover bliver hun passet. Hun kan dog godt være alene hjemme længere uden problemer, hvis vi f.eks har været til konfirmation og det så er blevet 8 - 9 timer, det er sket et par gange, men det har hun taget super fint :)
Det handler dog også rigtigt meget om hundens sind og at få begyndt træningen tidligt og på en god måde for hunden.

18-08-2016, 10:10

Dejligt at høre fra en studerende også :)
Det lyder rart, at den kan mærke, hvornår det handler om hvad osv. Hos os får hunden heller ikke lov til at være alene længe flere dage om ugen, da vi har forskellige timer og sådan, og oftest bliver alene-hjemmetiden omkring 4-5 timer :)

18-08-2016, 14:56

Vi har kigget lidt på de forskellige racer, og vi er kommet frem til, at vi vil undersøge Nova scotia duck tolling retrieveren nærmere, da den virker som noget for os.
Hvis nogen har råd og andet, så er I meget velkomme til at skrive her :)

18-08-2016, 21:30

Hvis vi ikke har tænkt os at gå til træning med hunden, men bare lave noget hyggetræning, hvor hunden lærer små tricks osv. Og noget leg og gåture, vil tolleren så blive aktiveret tilstrækkeligt, eller må vi kigge os om efter en anden hund?

19-08-2016, 11:09

Jeg kender ikke så meget til Tollere, men inden for mange andre racer (deriblandt labrador) findes der to forskellige opdrætslinjer, en linje hvor man går meget efter arbejdsegenskaber og en linje hvor man fokuserer mere på udstillingsegenskaber. Ofte er udstillingslinjerne lidt mere rolige og mindre krævende hvad aktivering angår. Du kan jo tage kontakt til lidt forskellige avlere og høre hvad de mener.

19-08-2016, 11:28

Super! Tak for svar :) så må jeg kigge mig lidt omkring

20-08-2016, 12:59

Beagle er ikke en begynder hund, og den kræver en del.

20-08-2016, 13:01

Jeg vil foreslå en blanding med noget labrador / dansk svensk..

Og lige for at komme med et indskud i tråden her..

ALLE hunde kræver aktivering, så når i siger middel aktivering, så spørg jeg... hvor mange timer om dagen kan du reelt bruge på din hund med alt inkl. Gåture, mental stimulering og træning?

20-08-2016, 14:16

Vi ved godt, at alle hunde kræver aktivering, men nogle kræver mere end andre. Vi har mellem 2-4 timer om dagen inkl. Gåture, mental stimulering osv.

20-08-2016, 14:18

Vi har ikke tænkt os at gå til noget træning med hunden udover hvalpetræning

20-08-2016, 15:09

Så vil jeg foreslå

Staffordshire bull terrier skøn hund - Meget personlighed - skønt temparement og robust (god med børn)

Eventuelt en blanding...20-08-2016, 16:07

Dejligt med et bud på en god hund, som vil passe til vores liv. Den vil vi helt sikkert kigge mere på

20-08-2016, 18:12

Hej

Har i overvejet en "lille" hund ? Tænker lidt på jeres lidt begrænsede plads .

Har selv en lille spidshund . Volpino Italiano. En race, der ikke kræver det helt vilde af motion, og som til trods for sin lange hvide pels ikke er specielt krævende mht pelspleje- en børste ca en gang ugentligt, resten klarer den snildt selv.

Hvis i evt vil høre mere om disse skønne hunde, så skriv endelig , vil hjertens gerne fortælle mere om dem.

Har 2 stk til salg lige pt . Klar til nyt hjem pr. 7/9-16

Kennel Volpino Fionia's

20-08-2016, 18:22

Vi har kigget lidt på volpino'en, men efter hvad vi har læst og oplevet ved besøg hos denne race gør den en del og er meget markant i sit temperament, desværre, for den er virkelig en fin hund

23-08-2016, 11:56

Vi har besluttet os for ikke at købe hund før næste år til sommer, da vi har 3 måneders sommerferie, hvor vi kan bruge al vores tid på en hund. Vi er meget vilde med Nova scotia duck tolling retriever'eren, så hvis nogen har råd m.m. Omkring denne race, er I velkommen til at skrive :)