Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 15-08-2016, 19:19

Slem hvalpebideri

Hej
Jeg har en 12 uger gammel dansk spids, og han bider ekstrem meget. Vi aktivere ham dagligt og har bl.a. forsøgt med at give ham legetøj når han får sine bide flip og at lukke ham inde i soveværelset i 5 min eller bare sige et hård nej. Desvære har intet hjulpet endnu og den sidste uge er det blevet meget slem. Men ellers er der intet med ham og han er ellers nem at have med at gøre. Men han får meget ofte bide flip, hvor han virkelig bider til med meget spidse tænder.

Er her nogle som har nogle gode råd angående slem hvalpebideri?

Vh Oda

Skriv et svar til indlægget16-08-2016, 13:38

Alle babyhvalpe bider/napper mere eller mindre i alt, også os 2-benede. Sådan gjorde de også, når de legede med hinanden, hos opdrætter.
Vi kan hurtig blive enige om at det ikke er rart for os, men straf ikke hvalpen ved at blive lukket inde, væk fra jer.
Hver eneste gang han får et "bideflip" så er der ikke andet at gøre end at aflede ham, sig NEJ og giv ham noget han må bide i. Hav altid det parat, f.eks. i en legepapkasse.
Tomme: mælkekartoner, wc - og køkkenruller. Små æsker i pap, alle med og uden godbidder. Glæd jer til det så går over. De spidse mælketænder falder ud, og ved at i altid har sagt fra, har hvalpen lært, at han ikke skal bide i jer, efter tandskift.

Og allermest, glæd jer over han ikke volder jer andre meget større problemer 12 uger gammel.
I har jo fået en dejlig nem hund. Held og lykke med ham.

17-08-2016, 12:48

Jeg ville prøve at ignorere og aflede det i det omfang det overhovedet er muligt. Nogen gange synes jeg gentagne og høje "nej" faktisk anspore til at den bider mere...ikke af ulydighed men bare fordi "Nej" også er et respons og noget hvalpen "tænder" på. Jeg har selv en hvalp på 15 uger som er af brugshunderace og meget bidende. Istarten hængte hun sig i vores lægge når vi gik. Jeg har bare brugt at stoppe helt op, bukke mig roligt ned uden for meget bevægelse af arme eller ben (så er man lidt kedeligere at bide i) og aflede med andet hun kan bide i. Givet hende tyggeben og legetøj at tygge i og sørget for masser næsearbejde. Jeg ville undgå straf for det er en helt naturlig hvalpeting. Jeg har dog brugt at lægge hende i bur eller bag hvalpegitter med tygge hvis hun kørte for meget op til at børnene kunne håndtere bideriet, men så kendte hun også hundeburet som et sted man slapper af og sover i. Nu er det meget lidt hun bider I os længere....tilgengæld stadig i det meste som hænger ned og bevæger sig hvilket er fint nok da vi gerne vil beholde "jagtinstinktet". Held og lykke:);

20-08-2016, 13:02

Det er meget normalt at hvalpe tygger i alting... Har i prøvet med nogle kødben som passer til størrelsen og alderen?

Gi ham flere alternativer at bide i, det er formentligt fordi at bisserne klør mens de vokser :)

22-08-2016, 14:41

Min hvalp er næsten 16 uger gammel, og drev mig også til vanvid med sit bideri. Jeg har haft rigtigt gode erfaringer med to tilgangsvinkler. Den første var at pive og stoppe med at lege med ham. Den næste var en træningsmetode der hedder "I'm okay with that". Bevæbnet med klikker og kylling knytter du hånden og holder den foran ham. Til at starte med klikker du bare han lade den være i et splitsekund. Det er meget vigtigt at belønne ham INDEN han går i bide-mode. Gør han det piver du og gemmer hånden hvis han fortsætter. Drej kroppen væk fra ham eller vend ryggen til ham. Langsomt bygger du på med flere og flere sekunder, og når han overhovedet ikke reagerer på den knyttede hånd kan du åbne den. Til sidst kan du begynde at flagre med fingrene. Hvis du når at pive og gemme hånden 4 gange indenfor 15 minutter ville jeg give ham en lille time out, og så genoptage træningen på et senere tidspunkt.