Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 06-08-2016, 22:20

Adfærds ændring

Vi har en 4-årig labrador, der er begyndt at ændre adfærd. Da vi fik ham boede vi i byen, men med en have der vendte væk fra vejen. I maj måned købte vi hus med en have der vender ud imod en stille villavej. Problemet er at han gør af alt og alle der går forbi. Vi har prøvet alverdens metoder for at få ham til at stoppe, men intet har virket endnu. Det er som om han føler at det er en trussel når nogen nærmer sig vores stakit. Det er træls for han er en stor hund og folk er begyndt at blive bange for ham fordi han lyder så voldsom.

Han er aldrig alene ude i haven, da han er nødt til at blive overvåget så vi kan tage ham i hans gøen. I starten prøvede vi med at sige nej og dernæst lukke ham ind i huset igen, for så at lukke ham ud 5 minutter efter. Det gjorde ingen forskel (blev kun værre da han hurtigt fangede at straffen var at komme ind og da han elsker at være ude begyndte han bare at løbe fra os når vi bad ham gå indenfor) Dernæst prøvede vi at gå stille hen til ham og holde ham i hans sele, imens vi beroligede ham for at vise at det er ok at der går mennesker på vejen og dernæst belønne ham når han stoppede hans gøen - Jeg har haft ferie i 3 uger og det har jeg brugt min ferie på. Det har ikke ændret noget. Stadig samme opfarende adfærd hver eneste gang en person passerer vores fortorv. Det er meget opslidende og jeg kan mærke på ham at han også syntes det samme fordi forleden aften blev det så voldsomt for ham at da min mand ville gå han til ham for at berolige ham knurrede han af ham og viste tænder, hvilket han aldrig har gjort før! Min mand er herren i huset og det har der aldrig hersket tvivl om så vi blev meget forskrækket over denne episode og min mand blev helt bange for ham og skældte ham ud og sendte ham ud i hans kurv. Han blev derude hele aftenen og han er normalt en lille bandit der prøver at snige sig ind til os når han er blevet sendt i hans kurv hvis han f.eks. har våde poter, men han kom ikke, så jeg tror også at han blev forskrækket (eller måske skammede sig) over sin opførsel.

Hvad skal vi gøre herfra? Vi elsker vores dejlige vovse, men vi er bange for at det er børnene han knurrer af næste gang. Vi vil gøre alt for at hjælpe ham tilbage på sporet.

Han er normalt en kærlig familiehund, der elsker at være i vores selskab. Han er hvor vi er og han sover med vores børn om natten og er en stor del af familien. Vi går på stranden eller i skoven og med ham 2-3 gange om ugen (og når vi møder andre mennesker eller hunde der, ænser han dem stort set ikke). De dage vi ikke er på stranden/skoven kaster vi med bold i haven, så mener ikke det er mangel på motion eller kontakt der er problemet.

Kærlig hilsen en meget bekymret hundemor

Skriv et svar til indlægget08-08-2016, 09:05

Uden at I vil det, har I nok forstærket jeres hunds usikkerhed omkring det nye sted, med de for hunden nye omgivelser og lyde - det dur ikke at prøve en hel masse ting, når hunden ikke forstår, hvad det er man vil ha' den til - den reagerer bare på jeres hektiske tilgang, og løber sin vej eller knurrer. Og nej, hunden skammede sig ikke, den blev meget forskrækket over din mands reaktion.

Jeg tror det bedste for jer ville være at få en god adfærdsbehandler til at vise jer, helt konkret, hvad I skal gøre.

I stedet for vilde boldlege skulle I måske fokusere mere på, at hunden skal løse nogle opgaver i haven, det kan være fodersøg eller at aflevere genstande, og ikke mindst få indlært ja, og nej (ja og nej øvelser kan søges på nettet, ellers er der mange gode bøger om tricks hunden kan lære) på den måde kunne I også få afledt hunden fra at være obs på hegnet, og de ting der sker udenfor...

08-08-2016, 14:58

Det bedste vil være, hvis i kan lukke forhaven af ved at sætte et hegn op på begge sider af huset, hen til naboskel eller indkørsel. Så hunden slet ikke opholder sig i forhaven, helt ud til vejen..
Jeg har altid anbefalet mine hvalpekøbere at afskære hunden fra ophold i forhaven på den måde, også selv altid kun haft vore hunde i baghaven.
Ude på selv små rolige villaveje forstyrres/forvirres vores hunde både af kørende og gående trafik. Børn og andre hunde. Og det kan få selv den mest velopdragne hund til at gø.

20-08-2016, 13:05

Find ud af hvad der "trigger" det specifikt, er det bare mennesker og alm. lyde?

Så prøv eventuelt og aktivere ham mens lyderne er der, ved godt det kan være lidt svært hvis der er periodisk, men det er temligt effektivt hvis hunden forbinder lyderne med noget stimulering / positivt