Indlæg: 0

Oprettet af | Oprettet: 22-07-2016, 10:32

min føste jagthund

Hej,

hvis der er nogen der skulle være interesserede i at følge mig og min FT'er Carlos på vores vej mod at bestå en markprøve, kan i følge os her: https://minjagthund.wordpress.com/

Her er lidt information om mig og hvorfor jeg har valgt at starte denne blog.

Mit navn er Nikoline. Jeg er 27 år og bor på Fyn med min mand Mads, vores kat Eskild og de to FT’ere Pedro og Carlos. Denne blog skal handle om min og Carlos’s vej mod at bestå en markprøve. Meget kan gå galt undervejs og jeg ønsker at dele alle udfordringer og dagligdags problemer og forhåbentlig kan vi om et par år dele oplevelsen af at have deltaget på vores første markprøve.

Min baggrund er absolut blank indenfor denne form for træning. Vi fik vores første hund for 7,5 år siden – Bierdni, en finsk hyrdehund – og han har lært mig en masse om træning, vedholdenhed og adfærd. Han har desuden givet mig en forståelse for, hvor vigtigt det er at bruge sin hund til det den er skabt til, på den ene eller den anden måde. Jeg er ikke jæger, og vil heller aldrig nedlægge et dyr. Ikke fordi jeg er sippet eller lignende. Jeg er stor fortaler for at dyrene lever frit til de en dag falder død om med en tot græs i munden (jaja, lidt blåøjet er man vel altid). Derfor vil jeg også forsøge at bruge Carlos til det han er avlet til, men uden jeg skal overskride alt for mange personlige grænser som det fx ville være at skulle tage livet af et andet væsen. Men lidt dobbeltmoralsk er man vel altid, for jeg vil elske den dag, hvor Carlos første gang kommer med en halv eller heldød fasan!
Min plan er, at jeg primært selv skal træne Carlos ud fra min egen vision om, hvordan et samarbejde mellem hund og fører bør foregå. Jeg vil suge til mig af de råd jeg får, og jeg vil studere det mål vi arbejder hen i mod, men jeg vil også selv forsøge at finde vejen dertil.
Så krydser jeg bare fingre for at det lykkes!

Skriv et svar til indlægget