Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 06-07-2016, 10:43

Synd at have hvalp i lejlighed?

Min kæreste og jeg går og leger lidt med tanken om at få en lille hvalp om ca. et havlt års tid. Vi bor pt. i en to-værelses på 4. sal, men har planer om at rykke i hus engang til foråret. Hvis vi fik en hvalp omkring november-december måned ville vi derfor kun skulle bo med den i lejligheden max et halvt år inden vi flytter videre, ville i syntes det er synd at få en hund når man bor i lejlighed også selvom det er i en begrænset periode? Har tænkt meget over renlighedtræning og at det nok ikke bliver super sjovt at skulle op og ned af trapperne (mindst) en gang i timen det første stykke tid og at det helt sikkert ville være nemmere at vi venter til vi en dag rykker til noget med have og nemmere udgang, men tids - og overskuds mæssigt passer det virkeligt godt nu her til vinter da vi så begge sidder og skriver bachelor og derfor er meget hjemme sammen med hunden. Vi ville derfor kunne tage renlighedtræningen og at lærer at være alene hjemme i et meget mere stille og roligt tempo end hvis vi venter til næste år hvor vi (7-9-13) begge har fået fuldtidjobs.
En anden ting er at vi har altan hvor vi bor. Har overvejet om man kunne købe en kasse eller bassin og fylde op med jord og rullegræs som kunne bruges i nødstilfælde når man kan se det lille pus ikke kan holde sig til man når ned fra 4. sal. Ville det bare forvirre den mere senere, eller ville den associere altanen med "ude" og når vi flytter i hus forbinde havedøren med altandøren?

Undskyld for det lange indlæg og en masse spørgsmål :)

Skriv et svar til indlægget06-07-2016, 17:23

At få en hvalp i nov-dec er til stort besvær, ikke mindst i en lille lejlighed på 4 sal.
Både besvær med renlighedstræning og aktivering.
Den kan godt luftes nogen gange på altanen, der findes vist hundetoiletter man kan købe. Eller man kan lægge en tyk avis. Jord i en balje med rullegræs, tror jeg hurtig i fortryder. Hunde skraber og det sviner.
Så hvis i køber en vinterhvalp, skal i regne med at løbe ned og op ad trapperne, med hvalpen i armene mange gange dagligt, og så håbe den "holder" sig til i er helt udenfor gadedøren på et stykke græs. Om natten kan i lade den sove i et rum uden tæpper, hvor i lægger en avis på gulvet eller sammen med hvalpen går på "altantoilettet".
Alenehjemme-træning kan i sikkert klare i lejligheden, det er en anden hundeopgave, jeg ikke her skal beskrive.
Men når i flytter i hus, så tænk på at hunde ikke bør være alene hjemme en hel lang arbejdsdag, i får brug for hjælp til hundeluftning og aktivering midt på dagen.
Mit råd til jer vil være, vent til i er flyttet i hus med at få en hvalp. Tag 3-5 ugers ferie eks. på skift, og træn hunden i renlighed og til at være alene hjemme.
Held og lykke både med både barcelor og familieforøgelsen ved en hundehvalp.

18-07-2016, 13:45

Det er synd at få en hund nu velvidende at I skal flytte.
Derudover 2 × fuldtidsjob efterfølgende.
Ville klart anbefale at vente og så 2 stk med mindre aktivitetsbehov , så de har hinanden.
Det er længe at være alene