Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 04-07-2016, 13:07

Spg til hundeloven

Jeg har en hund der er efter flere "overfald" jeg skriver overfald på den måde, fordi der ikke er sket fysisk skade, er blevet bange for andre hunde og derfor reagerer ved at sige fra med det samme en hund kommer helt hen til ham. Mit spg er så, når jeg altid har min hund i snor og vi så møder løse hunde, der løber hen til min hund, hvad sker der hvis min hund kom til at bide fra sig? Det er jo forsvar, da han ikke kan gøre andet, når han er i snor og de er løse. Jeg vil jo altid mene, at det er dem med de løse hunde der har problemet. Men jeg får gang på gang at vide(når jeg siger til dem at deres hunde ikke skal komme hen til min) at det er mig der er galt på den og min hund er uopdragen. Det er han bestemt ikke, han er bare en usikker hund med en masse bagage. (Genbrugshund) Det kan da heller ikke passe at jeg skal gå og holde øje med andre folks hunde, fordi de ikke selv gør det og ikke kan kalde hunden til sig, hvis de endelig ser noget. Hvad siger loven? Kan jeg risikere at min hund bliver aflivet, hvis det skulle ske at han gør mere end bare at sige fra i en situation som dette?

Skriv et svar til indlægget04-07-2016, 14:18

Min bror læser jura og vi sad netop og diskuterede dette: loven er at hunden der bider får skylden. Uanset om der er snor på eller ej. Ejeren af hunden uden snor får muligvis en bøde, men hunden der bider risikerer aflivning - også selvom det muligvis var 'forsvar'.

06-07-2016, 14:37

Undskyld sprogbruget, men det er fandme ikke fair.

06-07-2016, 17:03

Hej Ann. Det er bestemt ikke dig der er gal på den, og ikke din hund der er uopdragen.
Det er føreren af den løse hund, der er uansvarlig. Han/hun bør kalde sin hund til sig og give den snor på, HVER gang de møder en anden hund i snor.

Jeg har selv haft en hanhund der ikke kunne med andre fremmede hanhunde, vi mødte på vores gå-ture. Jeg bad altid løse hanhundes ejere om at tage deres hund i snor.
Tit mødte jeg så svaret "Han gør ikke noget", men det gør min hund sagde jeg så.

En gang gik det galt. Min hund bed ud efter en løs hund, heldigvis en Lassiehund, så det var kun en kæmpe tot af pelsen han bed af. Så løb den tilbage til sin ejer.

Om en hund i snor der bider i en løs hund i forsvar kræves aflivet ifgl. den reviderede hundelov, håber jeg ikke. Så skal biddet nok betegnes som skambid, altså være meget alvorligt.
Jeg synes du fortsat skal holde din hund i snor, og bede hundeejere til løse hunde om at tage dem i snor. I hvert fald sørge for at holde deres løse hunde til sig.