Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 16-06-2016, 03:58

Min hund er udfarende i snor

Min hund på 6 måneder er meget udfarende i snor når vi møder andre. Det kan både være hunde, mennesker, cykler og fugle. Han gør og står på bagpoterne. Han er en blanding af nogle store racer, så jeg har snart svært ved at holde ham.
Når han går løs, så løber han glad hen og hilser på alt og alle uden at hoppe op, og er super nem at kalde til mig.
Er der nogen der har nogle gode råd til hvordan vi træner at gå i snoren??? Her hvor vi bor kan det ikke lade sig gøre, at han går fri altid, så han er nød til at lære at gå i snor og jeg vil ikke begrænse mig til at gå ture når jeg ved der ikke er andre ude..

Skriv et svar til indlægget17-06-2016, 16:44

Når man er en hundehvalp på kun 6 mdr. er det meget svært at forstå man som regel skal gå pænt i snor på gå-turene, ikke må løbe hen til andre hunde og mennesker, og slet ikke ud på veje eller efter cykler, katte og fugle.
Når man kun er 6 mdr. kræver læring tilvænning, i samvær med sin ejer.
De gode vaner skal læres ved vedvarende gentagelser eks. at du altid har ham i snor på gåturene, og kun slipper ham på egnede steder, hvor også andre hunde løber løse rundt.
På gå-turene skal du sørge for at have god kontakt med din hund, så det er dig der er hans største interesse. Snak med ham, hav godbidder i lommerne, ros ham når han går rimeligt pænt sammen med dig.
Før i møder andre hunde, mennesker m.fl. så sørg for at få og bevare kontakten med ham, ikke ved at hive ham på plads i snoren, ikke ved at skælde ud, men bevar roen, hunde læser vores reaktioner, så vi skal være positive, også vise det ved vores kropssprog i indlæring af gode vaner, vi ønsker for vores hunde.
Og så er det meget vigtigt, at du lærer at forstå din hunds kropssprog, hunde fortæller os en masse både med deres krop og forskellige måder de gør på.