Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 25-05-2016, 16:22

Måske slugt politistav?

Jeg er nervøs. Sad med min lille hvalp på 4 måneder og læste en bog mens hun fik lov at tygge politistav. Hun sidder lige ved siden af mig i sofaen og kigger jævnligt over på hende. Pludselig er staven væk! Leder og leder i sofaen og på gulvet og i puderne, men den er her bare ikke! Så nu er jeg bekymret for om hun kan have slugt den. Hun har på intet tidspunkt givet nogen forkert lyd fra sig da hun tyggede på den, og her en time efter er hun fuldstændig som sig selv, men jeg er bare så nervøs for kan ikke finde den nogle steder! Så mit spørgsmål: skal jeg kontakte dyrlæge eller vente? Håber i kan hjælpe!

Skriv et svar til indlægget26-05-2016, 08:53

Politistav er det et tyggeben til hunde ?

26-05-2016, 14:26

Hvis politistaven er et lille tyndt oksehudsben, har hun sikkert spist det, evt. sunket det sidste lille stykke helt. Så opløses det nok i maven, og komme ud naturlig vej.

Hvalpe tygger nogen gange mærkelige ting istykker og sluger det. Så skal man altid være på "vagt", holde øje med om hvalpen får smerter, ændrer adfærd og spiselyst, eller søge dyrlæge, hvis man er i tvivl om hvalpen er skadet .

Selv har jeg haft en hvalp der har tygget både noget af en radiatortermostat, en plastik regnmåler i haven, og små sten, der gik gennem hendes tarm-mavesystem og ud uden at skade hende. Hun har i alene-hjemmetimerne trevlet nogen gulvtæppeløkker op på et væg til væg tæppe, heldigvis uden at spise "garnet", som kan være farligt.

For at afhjælpe på evt. skader, når hvalpe har ædt uspiselige ting, har jeg altid haft en dåse asparges stående i køkkenskabet. Jeg har så fodret hvalpen med nogle asparges, som snor sig rundt om disse ting, på vej gennem mave og tarme.