Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 25-05-2016, 13:42

Stamtavle spørgsmål

Hej alle.

Min kæreste og jeg overvejer at købe en hund som vi skal ud og se på i morgen. Det er en blanding imellem en staffordshire bull terrier(Faren) og en Frengle(Moren). Vi glæder os helt vildt og havde ikke tænkt over tingene omkring samtavlen indtil vi snakkede med en ven om det som sagde, at det var utrolig vigtig at vi fik en med når det var sådan en hund. Jeg må indrømme at jeg er på bar bund her, da jeg intet ved om det. Men vores ven sagde altså at man kunne aflive hunden hvis ikke vi havde en stamtavle på den, pga den ligner en ulovlig muskelhund. Jeg skal lige høre hvad folk mener om dette/siger til det?

Venlig hilsen Martin

Skriv et svar til indlægget25-05-2016, 14:47

Hej Martin.

Det er desværre rigtigt, da Staffordshire bull terrien meget ligner Amstaffen som jo er på forbudslisten. Og det er svært at se i en blandingsrace om det er den lovlige eller ulovlige race der er i blandings hunden. Har selv kigget på blandinger med Staffordshire bull terrien, men da jeg opdagede ovenstående turde jeg ikke, af hensynet til min hunds levetid.

25-05-2016, 15:11

Hej Tina.

Tak for svar. Men lad os nu sige, at vi tog chancen og købte hunden. Hvor tit hører man om hunden der bliver taget og derefter aflivet her i DK?

25-05-2016, 15:41

Var da så lidt.
Man hører ikke så tit om det, men det er jo ikke ens betydende med det ikke sker.
Hvis en nabo eller andre ser sig sur på hunden og anmelder den, så har du nok ingen hund mere.
Har selv haft den skønneste Amstaff, som desværre kun blev 7 år (sygdom) og jeg var altid bange for at andres hunde skulle rende ind i vores indhegnede have, så han kunne få fat i dem, eller løse hunde ville overfalde ham. Det er ikke rart at leve i evig angst for at miste sin hund. Det er bare min menig, men det er jeres valg.