Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 13-05-2016, 11:28

2 tæver slås

Jeg har en tæve blandingshvalp på 8.5 måneder. Den har altid gået sammen med min mors chihuahua tæve på ca 5 år. De har aldrig kunne lide hinanden. Men altid holdt sig fra hinanden. Men den sidste uge skal min bare komme ind i samme rum og chihuahua ryger lige på den. Og de slås for alvor. Min har ikke været i løbetid endnu og hun er ved at komme det, ved jeg ikke.
Nogen der ved hvad denne ændring skyldes

Skriv et svar til indlægget13-05-2016, 15:21

Ændringen skyldes at din hvalp er ved at være kønsmoden, måske har den allerede haft en lille forløbetid, du ikke har opdaget.
Det er desværre ikke unormalt at der opstår dominansproblemer mellem 2 voksne hunde af samme køn.
Det er tydeligt at din mors hund på 5 år, ikke vil have besøg af din unge hund. Jeg gætter på at din hund nu også er større end Chihuahuaen, at den i hvert fald ikke respekterer den ældre hund, som "overhund" i dens hjem , selvom der er stor aldersforskel på dem.
At de aldrig har haft et nært forhold til hinanden og leget sammen, når de har besøgt hinanden, gør ikke situationen bedre.
De vil derfor slås alvorligt med hinanden. Hvis ikke du eller din mor, kan sætte jer i respekt og stoppe slagsmål, bedst FØR det sker, så vil de slås og gøre alvorlig skade på hinanden.
Det kan ende så galt, at i kun har en af hundene tilbage en dag.

13-05-2016, 17:17

Min hund er en blanding af jack russel og pekingeser/papillon på 5.5 kg.
Det skal lige siges at min mors chihuahua altid har været meget reserveret. Og aldrig vil lege eller kan med andre hunde. Dertil er der også 3 andre hunde der har sin daglige gang der. 1 dsg på 12 år hanhund der bor der. Og en chihuahua på 6 og en beagle på 9 begge tæver. De 3 er der ikke noget med

14-05-2016, 08:39

Det er en noget blandet flok, din mors hund skal acceptere i sit hjem.
Hanhunden på 12 år, bor der også, han og hunhunde slås normalt ikke alvorligt om rangorden. At hun accepterer de 2 andre tæver på dgl. besøg, nok fordi de er ældre tæver end hende selv, som hun er vant til fra hun var hvalp.
At du så kommer i hjemmet med en ny hvalp, der nu er kønsmoden, det kan hun ikke acceptere, hvilket jeg synes i må respektere. Det er igen en tæve, ikke så stor, men en blandingshund, som sikkert har flere kræfter end Chihuahuaen og et temperament, der bevirker den ikke overgiver sig, derfor slås for førerpladsen over din mors hund.

Jeg har faktisk lidt ondt af din mors hund, alle de hunde hun skal forholde sig til at acceptere, i sit hjem. Min mening er at man skal tage hensyn til den hund der bor i hjemmet først, og ikke kræve den skal give plads for andre, hvis det ikke er "lykken" for den. I hvert fald ikke, hvis den skal slås alvorligt for sin førerplads.

14-05-2016, 10:59

Hvad vil det egentlig ske hvis min blev steriliseret. Ville det bevirke at chihuahuaen kunne acceptere min hund

14-05-2016, 13:08

Det tror jeg ikke, du skal forvente. De er jo også allerede "uvenner" ,
Det kan være en god ide` for at din hund kan undgå mælkekirtelknuder, kræft og livmoderbetændelse senere i livet.
Samt at den undgår alle løbetiderne, ikke kan blive drægtig, ej heller falsk drægtig.

Hvis det overhovedet evt. skal have en virkning, skal både din hund og Chihuahuaen sterilliseres. Men garantere det hjælper kan ingen, heller ikke dyrlægen.